Meet Me In Shadea valmentaa Bella Varjonen. Kuva: Leena Alerini.
Meet Me In Shadea valmentaa Bella Varjonen. Kuva: Leena Alerini.

Meet Me In Shaden jykevä loppukiri kantoi ykköseksi - "Ruuti oli kuivaa"

Terävän kirin takajoukoista esittänyt Meet Me In Shade oli paras Turun Toto5-pelin kolmannessa kohteessa.

Nelosradalta kiihdyttänyt Finest Class oli heti alussa terävänä ottaen kiihdytyksessä helposti keulapaikan haltuunsa. Patri Filatoffin ohjastama 4-vuotias tamma veti lähtöä vauhdilla, kun avaustuhat mentiin aikaan 14,5. Harri Koivunen tarkkaili Meet Me In Shaden kanssa lähdön tapahtumia neljännessä ulkona, kunnes 500 metriä ennen maalia valjakko nousi kiriin kolmannelle radalla.

Maisema vaihtui 6-vuotiaalla Farifantin tyttärellä tehokkaasti, kun se kiri lopulta selvään voittoon 13,5-vauhtisessa lopetuksessa. Voitto oli Bella Varjosen valmennettavalle uran neljäs ja samalla se paransi sekunnilla ennätystään, kun voittotulokseksi kirjattiin 14,9ake.

”Keulan reipas vauhti sopi meille oikein hyvin, kun oltiin siellä takajoukoissa niin saatiin takaakin mahdollisuus. Heti kun sen kiriin käänsi niin tunsi, että maisema vaihtuu”, Koivunen kertoi radan voittajahaastattelussa.

”Kyllä tamman meno oli tänään tosi hienoa katseltavaa. Kirissä ruuti oli kuivaa”, Valmentaja Varjonen iloitsi.

”Onneksi keula veti lujaa, kun me matkustettiin siellä takaporukoissa. Patrin hevonen oli jo vähän karannut kurvissa, niin en uskonut voittoon kuin vasta loppusuoralla, vaikka hyvin se siellä kurvissa eteni.”

Meet Me In Shaden ovat kasvattaneet Varjosen hyvä ystävä Tiia Halonen ja hänen edesmennyt miehensä Jaakko Varjonen.

”Tämä on tosi kiva ja lunki hevonen. Tällä hetkellä se on myös hyvä kilpahevonen ja toivottavasti myös sellaisena pysyy. Vaihteluahan välillä näiden menestyksiin tulee, mutta kiva kun välillä menee hyvin.

Avauskohteessa Kenneth Danielsenin ohjastama ja valmentama Cavalier Brodde kiri vahvasti ykköseksi 13-vauhtisessa lopetuksessa. Jouni Vaittinen tarjosi Bebelle täydellisen reissun johtavan kannassa, josta 7-vuotias tamma kiitti kirien loppusuoralla helposti ykköseksi. Voitto oli Bebelle kauden toinen.

Antti Teivainen kannusti Yank Matchin ylivoimaiseen voittoon keulasta. Toto5-päätöksessä Mickan palasi keulajuoksun päätteeksi voittokantaan Ari Moilasen ohjastamana. Tammaa valmentaa Marjukka Iltanen.

Ravien avauslähdössä Teemu Okkolin ohjasti Junjorin jo kolmanteen perättäiseen voittoon sen vyöryessä 26,0-vauhtisessa lopetuksessa ykköseksi ohi keulassa juosseen Pikku Moskiitton.

Zoco Ride puolestaan otti Nuorten sarjassa uran avausvoittonsa keulapaikalta. Myös Girls With Curls avasi voittotilinsä ravien yhdeksännessä lähdössä ja toi samalla Hannu Torviselle kauden sadennen voiton.

Amatööriohjastajien SM-karsinnan voitti Ville Koivisto ajokkinaan Francky Des Molles.

Perjantaina Kaustisen raveissa ratkottiin Ravinaisten Suomen mestaruus, joissa voittajaksi kruunattiin Miia Salminen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi