Olli Koivusen ajama Meet Me In Shade avasi sekä lopetti muita terävämmin.
Olli Koivusen ajama Meet Me In Shade avasi sekä lopetti muita terävämmin.Kuva: Pekka Salonen

Meet Me In Shade virittelee voittoputkea – ”Tästä on odotettu kivaa starttihevosta”

Bella Varjosen valmentama Meet Me In Shade ylsi uransa arvokkaimpaan ykköstilaan Vermon tammalähdössä.

Olli Koivusen ohjastama Meet Me In Shade avasi terävästi keulapaikalle. Se sai kiihdytyksen jälkeen rinnalleen ennakkoon kovimmaksi kilpakumppaniksi kaavaillun Rachaelin, eikä matkalla hurjasteltu. Loppua tultiin sitten senkin edestä, ja 10,8-vauhtisessa lopetuksessa Meet Me In Shade irtosi helponnäköiseen ykköstilaan.

Meet Me In Shaden kaavailtiin ennakkospekulaatioissa ottelevan tiukasti voitosta, mutta todennäköisemmin muualta kuin keulapaikalta.

”Hevonen tuntui pruuvistartissa sille, että se voisi olla suht' nopea. Sitten kun auto irtosi, hevonen vastasi odotuksiin”, Olli Koivunen huomasi lähdön alla, että Meet Me In Shade saattaa pystyä hyödyntämään kakkosradan lähtöpaikkansa ja oli oikeassa.

Olli Koivunen varoi lopussa eniten takana väijynyttä valjakkoa Girls With Curls-Jukka Torvinen.

”Jukan hevonen vaikutti takana hyvävoimaiselle. Jukka kikkaili takana, ja pelkäsin sitä valjakkoa tosi paljon. Loppusuoralla annoin hevoselle muutaman merkin, että lähdetään alta pois. Se löi oikein sutia, kun meni niin kovaa”, Olli Koivunen hykerteli tyytyväisenä.

Meet Me In Shade ravasi 2500 euron arvoisen voittonsa tuloksella 15,1a/2120 metriä. Tulos jäi kaksi kymmenystä Jaakko Varjosen ja Tiia Halosen kasvatin toukokuussa tehtailemassa ennätyksestä.

”Meet Me In Shade on vähän laiska ja diiva, ettei se loista treeneissä yhtään. Se päättää itse, että kiinnostaako sitä treenaaminen. On erikoista, että se on tuolla nyt tuollaisessa iskussa tuolla. Tämäniltainen lähtö oli kyllä voimaa antava lähtö! Annan tammalle sen anteeksi, että on treeneissä huono, jos on raveissa tuollainen”, valmentaja Bella Varjonen nauroi.

Meet Me In Shade palasi huhtikuussa pitkältä tauolta tositoimiin. Sen jälkeen se on ravannut sijat 4, 2, 1 ja 1. Voittoja 5-vuotiaalla on nyt urallaan kasassa viisi.

”Tammalla oli virusta. Se oli tasapaksu, ja koko ajan tiesi, että sen pitäisi olla parempi hevonen kuin se suoritti. Vihdoin tajusin ottaa siltä verikokeet, kun sille tuli yhden päivän lämpöpiikki. Veriarvot olivatkin sitten ihan sekaisin, ja siitä kesti kauan toipua. Meinattiin aloittaa jo talvella, mutta odotettiin kesäkelit, että päästiin kengittä kisaamaan. Tästä on odotettu kivaa kilpahevosta. Tällä hetkellä näyttäisi, että se lunastaisi odotukset.”

Meet Me In Shade kilpailee seuraavan kerran 7. päivä kesäkuuta Turussa.

Isokengässä Le Gros Bill hallitsi

Avoin Isokenkä oli odotetusti Antti Teivaisen ja Le Gros Billin näytös. Kaksikko piti kärkipaikan vaivatta hallussaan, vaikka Le Gros Bill oli Teivaisen mukaan siivekkeessä turhan meneväisenä.

Le Gros Bill sai vetää matkalla sopuisasti, ja 08,4-vauhtisessa lopetuksessa se irtosi muista. Voittoaika oli hieno 10,7aly.

Tammatähti kisattiin tasoitusajona. Stonecapes Queila ei ollut sitä ajaneen Hannu Torvisen mukaan parhaimmillaan, mutta luokkatamma kiri silti varmaan voittoon ohi keulan Scarlet Hellon.

Tuomas Korvenojan suojatti Fandango Brick päätti kierroksen murskavoitolla. Sen tavoin aikaisemmin suosikkina juhli It's Raining Men. Häyrilän Hero oli 16 prosenttisena rivin yllättävin voittaja, joten voitto-osuus jäi jackpotista huolimatta matalaksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi