Ville Koivisto
Ville Koivisto Arkistokuva: Anu Leppänen

Menestyy uusissa käsissä - toinen täysosuma neljään starttiin

Kaustisen perjantairavien isopalkintoisimpina koitoksena ajettiin Nuorten sarja, jonka parhaaksi osoittautui hienossa vireessä kilpaileva Fergus.

Fergus teki mainiota jälkeä jo Jani Ruotsalaisen valmennuksessa, mutta on ottanut askeleen eteenpäin, tai ehkä kaksikin, siirryttyään kesällä Marke Hirvilammelle. Illan menestysohjastajiin lukeutunut Ville Koivisto käänsi sen kirikaistoille viimeisellä takasuoralla ja ykkössija irtosi lopulta varmaan tyyliin.

”Ruuna oli miellyttävä ensituttavuus” Koivisto kehui radan voittajahaastattelussa. ”Ensimmäisellä kierroksella vauhti oli tosi hiljaista ja Fergus oli sen oloinen, että saattaisi kiivetä edellä menevien yli. Joka tapauksessa kaikki sujui oikein hyvin ja olin tyytyväinen hevosen esitykseen.”

Kaustisen raviopiston entiset oppilaat kohtasivat toisensa enintään 100 000 euroa ansainneiden ryhmäajossa. Ville Pohjola ei osallistunut ajamallaan ja kisan voittaneella Lake’s Actionilla kovavauhtiseen alkukiihdytykseen, vaan otti tarkkailuasemat neljännestä parista sisältä.

”Lähdössä oli mukana vähän hevosia, joten riski jäädä pussiin oli pieni”, Pohjola perusteli ratkaisuaan ratahaastattelijalle. ”Viimeisessä mutkassa hetken aikaa mietitytti, onko omallani tarpeeksi pateja seurata keulilla kovaa mennyttä M.T.Master Donia. Hyvin se kuitenkin tuli ja alkaa olla kuntonsa puolesta parhaimmillaan.”

Panu Ahonen ohjasti kaksi tyylikästä voittoa Toto5-lähdöissä. Ajokkeina olivat Petri Klemolan valmentama Uhmapeli sekä Raimo Vähäsarjan kauden 11. ykkössijaansa yltänyt Ditchback Dice.

T5-kierros huipentui terävästi kirineen Claire di Quattron voittoon. Kalkkiviivoille saakka johtanut BWT Bayern hävisi sille vain muutaman sentin. BWT Bayernin kakkossijakin oli vaarassa lopun laukan vuoksi. Valmentaja Juha Jokisen iloksi tuomaristo totesi ruunan pysyneen ravilla juuri maalilinjalle saakka.

Lue lisää ensi keskiviikon Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo maanantaina verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 9 Fergus, 21,51 %, 2,86 €

T5-2: 7 Lake’s Action, 64,61 %, 3,67 €

T5-3: 1 Uhmapeli, 12,05 %, 18,21 €

T5-4: 9 Ditchback Dice, 46,89 %, 22,51 €

T5-5: 9 Claire Di Quattro, 12,07 %, 50,25 €

Vaihto: 71 330,16 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi