Joriini ja Hannu Hietanen pääsivät kuuntelemaan kansallislaulua PM-voittajina. Kannen kuva: Anu Leppänen
Joriini ja Hannu Hietanen pääsivät kuuntelemaan kansallislaulua PM-voittajina. Kannen kuva: Anu Leppänen

Mestaruudesta toiseen

Keskiviikon Hevosurheilussa palataan viime viikonlopun PM-tunnelmiin, ja luodaan katseet jo tulevan viikonlopun Suomen mestaruuteen. Sukulinjat-sarjassa toisistaan puhuvat Risto ja Emma Väre.

Lauantain SM-lähdössä vajaa 50 000 euroa tienannut Tanpopo on uransa kovimman haasteen edessä. Rahasumman ei kannata antaa hämätä, sillä Tanpopo on selvinnyt paljon pahemmistakin vastuksista.

”Tanpopolle tuli ruunaamisen myötä paha vatsakalvontulehdus ja hevonen jouduttiin avaamaan uudestaan. Se oli monta viikkoa Viikissä sisällä. Vastustuskyky heikkeni ja riski muihin sairauksiin kasvoi. Kipukohtauksia oli pitkään”, osakasvattaja ja –omistaja Lotta Laakso selittää. ”On ihme, että koko hevonen on ylipäätään hengissä.”

Tanpopo jäi henkiin, ja on osoittautunut menestyksekkääksi kilpuriksi. Mutta eivät ne vaikeudetkaan ihan siihen loppuneet.

Miksi Laakso päätti viedä hevosensa Matias Salon talliin? Miten kuusivuotiaan ruunan ura on saatu nousukiitoon? Entä mikä on Tanpopon nimen tarina? Lue Hevosurheilu, niin tiedät.

Turun PM-viikonlopun jälkipelit löytyvät nekin keskiviikon lehdestä. Joriini toi Suomeen viidennen peräkkäisen PM-voiton, mutta mitä muuta Turussa tapahtui?

Hevosurheilu kysyi, ja ammattivalmentajat vastasivat. Miltä näyttää ammattilaisten silmin haastava koronavuosi ja vieläkö riittää uskoa tulevaisuuteen? Julkaisemme keskiviikon Hevosurheilussa suhdannebarometrin kyselyn pohjalta.

Tutustumme myös Mäntyharjun Tuustaipaleella asuvaan Jyrki Hyyryläiseen ja hänen Paakkarin Myrskyynsä. Suomenhevonen on siitä merkillinen kilvanjuoksija, että parhaat tulokset syntyvät hyvinkin vasta 10-vuotiaana. Niin kuin nyt vaikka Paakkarin Myrskyllä, joka suorittaa elämänsä parasta kautta, ainakin voittosummalla mitattuna.

Sukulinjat-sarjassa saman perheen hevosihmiset puhuvat toisistaan. Tällä kertaa vuorossa ovat Väreet: auttavainen isä Risto ja määrätietoinen tytär Emma.

”Olemme tekemisissä vähintään viitenä päivänä viikossa, sillä olen vuokralla äidin ja isän tallissa. Joka päivä ainakin lounastetaan yhdessä. Alkuun järjestelyssä oli vähän hakemista, kun isä halusi koko ajan auttaa ja puuttua kaikkeen. Hänelle oli ehkä aluksi vähän vaikea ymmärtää, että tämä on nyt minun firma, ja minä pyöritän sitä niin kuin itse haluan, ja jos mokaan, niin mokaan sitten itse. Siitä meillä tuli ehkä eniten yhteenottoja”, kertoo Emma suhteestaan isäänsä.

Missä asioissa Väreet muistuttavat toisiaan? Mitä Risto ajatteli, kun Emma kertoi haluavansa hevosalalle? Hevosurheilu kertoo.

Mukana on myös lähtölistat ja vihjeet loppuviikon raveihin.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi