Gargamel Sisu avasi viime kautensa voitokkaasti Kouvolassa.
Gargamel Sisu avasi viime kautensa voitokkaasti Kouvolassa.Kuva: Jari Heikkinen

Mielenkiintoisia starttihevosia Antti Veteläiselle

Antti Veteläisen talliin Teivoon tuli parin päivän sisällä kolme uutta starttihevosta.

Muutama tallin 3-vuotias on talvileirillä pohjoisessa latautumassa kesän varsalähtöihin, ja tilaa löytyi siksi muutamille uusille starttihevosille.

Reima Kuislan aikaisemmin omistama Gargamel Sisu löysi syksyllä Sari Orreveteläisen tallissa itselleen uuden omistajan ja tuli nyt Veteläisen talliin kisakuntoa hakemaan.

”Sille ajettiin pohjia ja tehtiin pikku viilausta, ja nyt se on sillä mallilla, että voidaan aloittaa rankemmat treenit. Mitä olen ehtinyt hevoseen tutustua, niin se tuntuu tosi terveeltä käteen ja on iloinen veijari. Talvikeleillä pystytään varmaan jo aloittamaan”, Antti Veteläinen uskoo.

Samantyyppisessä tilanteessa hänen talliinsa Teivoon tuli myös Listas Minttu.

”Se sai kovia startteja kesällä ja syksyllä ja sai sen jälkeen pikku breikin. Se ei tule ehkä ihan yhtä äkkiä radoille kuin Gargamel Sisu, mutta väläytteli viime kesänä sellaisia otteita, että on tosi mielenkiintoinen hevonen kevättä ajatellen”, Veteläinen odottaa.

Kolmas uusi tulokas on Suejedi.

”Se näytti varsana hyviä otteita, mutta loukkasi puolitoista vuotta sitten itseään. Viime syksyn starteista siltä puuttui taustajoukkojen mukaan jotain, ja sille ajettiin lisää pohjakuntoa. Nyt se työ on tehty ja me aletaan etsiä sellaisia palasia, joita vielä ei ole ehkä löydetty."

Antti Veteläinen sai vuoteensa lentävän lähdön Astrumin Ruotsin 75-voitolla.
Antti Veteläinen sai vuoteensa lentävän lähdön Astrumin Ruotsin 75-voitolla.Arkistokuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi