Mielenkiintoisia suomenhevosia Ossi Nurmoselle – ”Treenataan vielä kuukausi”
Alvar Hem valloitti kahdesti Vermon tammikuussa 2020 Elina Partasen valmentamana ja Tapio Perttusen ohjastamana.Kuva: Anu Leppänen

Mielenkiintoisia suomenhevosia Ossi Nurmoselle – ”Treenataan vielä kuukausi”

Alvar Hem menestyi toissa talvena hienosti Vermoa myöten, mutta viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet tervanjuontia.

Viime kauden päätteeksi Alvar Hem muutti Ossi Nurmosen talliin Ville Nisoselta, jolla kävi Rovaniemellä viiden viikon mittaisella turneella. Alle kuukauden tuttavuuden jälkeen uusi valmentaja ei osaa sanoa hevosesta vielä ihmeitä.

”Mukava hevonen se on, juoksija ja hyväravinen ja ottaa hyvin treeniä vastaan. Treenataan vielä kuukausi ja kokeillaan helmikuussa ajaa kilpaa”, Ossi Nurmonen suunnittelee.

”Tosi hyvä hevonen se on, kun on pari vuotta sitten mennyt täyttä matkaa 25:ttä. Mutta nouseeko se vielä tasolleen, sen näkee kun ruvetaan ajamaan kilpaa.”

Vastikään Maaningalle muutti samanlaisilla taustoilla myös Wilman Piika. Sillä kaksi viime kautta ovat menneet täysin penkin alle.

Vuolukan Marko osti sen Ravitalli Porokalta ja teki siihen pienen kimpan, johon minäkin lähdin mukaan. Tamma on hirmu hyväsukuinen, toinen emä on Vieskerin täyssisko. Siitostammaksi se hankittiin, mutta katsotaan, saadaanko se vielä radoille. 4-5-vuotiaana Wilman Piika oli tosi hyvä”, Ossi Nurmonen tietää.

Treeniin on tullut myös mielenkiintoisia uusia nuoria hevosia. Tallin tähdille H.V. Tuurille ja Stallonelle kuuluu hyvää.

”Molemmat on hyvällä mallilla ja terveitä, jalkoja ei ole tarvinnut hoitaa. Hevoset on aisoissa vähintään joka toinen päivä, Tuuri vähän useamminkin. Pitkää ja rauhallista lenkkiä ajetaan, ja iloisesti molemmat menee. Treenataan vielä tammi-helmikuu ja aletaan ajaa maalis-huhtikuulla kilpaa”, Ossi Nurmonen kaavailee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi