Mielipaikalta takaisin voittojen tielle - "Olihan se helpon näköistä"
Zumu De La Vegan edellinen ykkössija tuli syyskuun lopussa Vermosta Mats Havulehdon ohjastamana.Arkistokuva: Pekka Salonen

Mielipaikalta takaisin voittojen tielle - "Olihan se helpon näköistä"

Krista Skutnabbin omistama ja kasvattama Zumu De La Vega otti leikitellen kauden kolmannen voittonsa tuloksella 16,6ake.

Kouvolan perjantai-illan Toto5-pelin kolmantena kohteena ravattiin enintään 32 000 euroa tienanneiden lämminveristen ryhmäajo.

Suosikki Zumu De La Vega täräytti heti kiihdytyksessä kärkipaikalle valmentaja Tommi Kylliäisen ajamana. Se sai rauhoittaa vauhdin mieleisekseen ja veti ensimmäisen tuhannen aikaan 17,5. Maltilla ajetun kolmannen puolikkaan jälkeen se kiihdytti tempoa keulapaikalla tarpeen tullen ja otti uransa kymmenennen napakymppinsä helposti 14,5-vauhtisessa lopetuksessa. Tapio Perttusen Wutan oli johtavan kannasta maalissa niukasti toinen ennen toista rataa ilman vetoapua juossutta Glamour Ariosoa.

"Ekaa kertaa nyt meiltä käsin päästiin keulaan ja hevonen hoiti kyllä leiviskänsä tosi helposti", Tommi Kylliäinen kommentoi suoritusta radan voittajahaastattelussa.

7-vuotiaan Zumu De La Vegan omistaa ja on kasvattanut Nastolassa asuva Krista Skutnabb.

"Olihan se helpon näköstä. Ennakkoon pohdin, että pitäisi sen vahvoilla olla, jos keulaan pääsee", puhelimitse kotoaan tavoitettu Skutnabb kertoo.

"Keulasta se on paljon parempi kuin takaa. En kyllä tiedä mistä se johtuu, Zumurrudin varsoista Zumumanhan on samanlainen", hän jatkaa.

Zumu De La Vega kilpaili aiemmin Skutnabbin valmennuksesta, kunnes muutti lokakuun alussa Kylliäisen talliin.

"Minulla oli liikaa hevosia hoidettavana, joten laitoin näitä muualle. Tyytyväinen olen ollut sen suorittamiseen Tommilta käsin. Ymmärtääkseni he ovat pitäneet sitä treenissä jonkin verran perähevosena", hän taustoittaa.

Tällä hetkellä Skutnabbilla ei ole tiluksillaan yhtäkään hevosta.

"Eilen lähti viimeiset hevoset pois täältä minun luota. Ari Viander vei omat valmennettavansa jo Kokemäelle. Tällä hetkellä tässä tontilla ei ole yhtäkään hevosta ja itse olen aloittamassa ehkä lähihoitajan työt tai sitten otan tähän hevosia, kunnes saan asiat järjesteltyä, mutta suunnitelmat ovat vielä auki. Tätä paikkaa en ole myymässä."

Avauskohteessa Lennätsie rutisti vahvasti ykköseksi toiselta ilman vetoapua. Jouni Heimalan valmennettavan voittotulos oli 30,8/2120 metriä.

Pinja Iltasen valmentama Västerbo Highball kiitti kärkeä reippaasta matkavauhdista kirittyään 2. ulkoa helposti ykköseksi. Ajosuorituksesta vastasi Tapio Perttunen, joka sai juhlia illan aikana myös voittoa avauslähdössä Runaway Lisan kanssa.

Jorma Ruokonen pääsi kierrättämään takarivistä startanneen Sergio Leonen aikaisessa vaiheessa kärkipaikalle, josta se otti voittonsa ylivoimatyyliin.

Toto5-rivin täydensi kauden avausvoittonsa ottanut Rokin Maxi, joka 40 metrin takamatkalta kierteli ykköseksi Teemu Okkolinin ohjastamana. 14-vuotiasta Rokin Maxia valmentaa Nyyti-Maria Timonen.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 5 Lennätsie, 16,39 %, 4,08 €

Toto5-2: 1 Västerbo Highball, 23,99 %, 13,57 €

Toto5-3: 3 Zumu De La Vega, 36,82 %, 25,74 €

Toto5-4: 9 Sergio Leone, 10,75 %, 82,31 €

Toto5-5: 9 Rokin Maxi, 33,26 %, 123,79 €

Vaihto: 60 848,06 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi