Essi Van Press (nro 8) toi Miika Tenhuselle uran 100. täysosuman ohjastajana. (arkistokuva)
Essi Van Press (nro 8) toi Miika Tenhuselle uran 100. täysosuman ohjastajana. (arkistokuva)Kuva: Juhani Hynynen

Miika Tenhuselle uran 100. voitto

Tuusniemeläinen Miika Tenhunen ohjasti uransa sadannen voiton Joensuun Toto4-kierroksen avauskohteessa.

Miika Tenhusen ohjastajauran 100. täysosuma tuli oman tallin Essi Van Pressin rattailla.

Kaksikko kilpaili enintään 14 000 euroa ansainneiden ryhmäajossa. Essi Van Press sai lyhyen matkan kisassa kirimerkin jo reilu kierros maaliin. Tamma eteni viimeisellä takasuoralla keulan Boss Gutsetin rinnalle, jonka nujersi maalisuoralla helposti.

"Tuntui matkavauhti niin hiljaiselle ja oltiin kaukana. Ajattelin, että täältä ei ainakaan lähtöä voiteta", Miika Tenhunen perusteli aikaista kirikäskyä. "Maisema lähti siihen malliin vaihtumaan, ja paineet ohjissa nousivat, että tuntui hyvälle", Tenhunen ohjasti makea vesi suussa jo kirilenkin alussa.

Viisivuotias Essi Van Press voitti Toto4-avauskohteen suosikkina kilometriajalla 16,0a / 1640 metriä.

Boss Gutset kesti Janne Räisäsen kuskaamana toiseksi ennen Markus Dahlströmiä ja Hip Zipiä.

Toto4-2: Jani Ruotsalaisen ajokki Willen Vappu oli mulle liian vahva kylmäveristen ryhmäajossa.

Lailan Liito lennähti Jarkko Kervisen käsistä keulaan startista. Sillä riitti menovettä maalisuoralle asti, jolloin tuoreet voimat jyräsivät. Pitkän kirin tehnyt Willen Vappu jaksoi polkea loppua parhaiten ja voitti lopulta ylivoimaisesti kilometriajalla 31,3a / 2140 metriä.

"Varmasti lähdettiin liikenteeseen, että ravi saatiin kestämään kasassa. Hevonen ei ole hirveän nopea, mutta jaksaa hyvin mennä, siksi lähdettiin ajoissa reissuun. Korvat jäivät kiinni tällä kertaa", Jani Ruotsalainen paljasti voittajahaastettelussa.

Alussa laukannut Tas Hovinarri ehti vielä toiseksi ennen Sirkan Shottia. Toto4-kierroksen pelatuin osallistuja Melkeri roikkui alussa kolmannella, eteni 2. puolikkaalla johtavan rinnalle, josta ei jaksanut puristaa kärkimatsiin.

Toto4-3: Henri Bollström piti sisäradalta keulapaikan Berta Minoren kanssa. Valjakko avasi 500 metriä 18,0-vauhtia ja avauslenkki oli vielä 19,0-kyytinen, mutta puristus riitti lopulta kolmostilaan.

Sami Vehviläisen kuskaama Sir Robert oli vielä 200 metriä maaliin toiseksi viimeisenä todella kaukana keulahevosesta. 7-vuotias ruuna esitti kuitenkin hirmuisen tykkikirin, jolla ehti vielä varmaan voittoon.

"Aina kun käänneltiin ulos päin, tuli joku eteen. Tunsin, että hevosella on turbovaihde käyttämättä. Ajattelin, että käännän sen vaikka lumipenkkaan, että saa mahdollisuuden. Sata metriä maaliin näytti ettei ehditä mitenkään, mutta 50 metriä jäljellä oli niin kova vauhti, että ehdittiin", Sami Vehviläinen jutteli.

Markus Porokan suojatti Boulder Lucky puristi kakkosrahoille.

Toto4-4: Lähtö viivästyi lukuisten varustekorjausten takia.

Henri Bollströmin ajokki Liberace avasi keulaan, mutta Matti Nisonen eteni sinne pian edellä mainitun tallikaverin Grainfield Emilyn kanssa.

Arto Komulaisen ajama EL Extreme kiersi samassa johtamaan toista rataa. Se taisteli Grainfield Emilyn kanssa lopussa tiukasti voitosta ja oli niukasti parempi.

"Hevonen on ollut hyvä. Pari starttia on ajettu nätisti, mutta nyt tuli sellainen tilanne, että oli pakko ajaa noin. Tämä on sitkeä menemään, mutta ei hirveän nopea", Arto Komulainen kertoi Marko Kakkosen valmentamasta oriista.

EL Extreme päätti Toto4-kierroksen kakkossuosikkina. Se teki keskipitkällä matkalla voittotuloksen 19,8a.

19.3.2018 klo 5.51 korjattu EL Extremen kirjoitusasu sekä sen ohjastajan nimi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi