Mika Forss. Kuva: Jussi Lähde.
Mika Forss. Kuva: Jussi Lähde.

Mika Forssista Vuoden raviurheilija

Raviohjastajien Euroopan mestari Mika Forss on äänestetty urheilutoimittajien äänestyksessä Vuoden raviurheilijaksi.

Mika Forss, 48, nousi Vuoden raviurheilijaksi nyt ensimmäisen kerran.

”En osaa oikein suhteuttaa tätä mihinkään, mutta nämä ovat tavallaan sivutuotteita, mitä on tullut Euroonpan mestaruuden myötä”, Mika Forss luonnehtii. ”EM oli kuitenkin sellainen juttu, että sitä ei saa ylitettyä vaikka ajaisi 500 voittoa kaudessa.”

Forssin viime vuosi oli ennätyksellinen. 1900 kilpailua toivat 307 ykkössijaa ja yli 1,7 miljoonaa euroa palkintorahoja.

Jorma Kontio on valittu Vuoden raviurheilijaksi ennätykselliset 24 kertaa. Kaksi vuotta sitten kategorian ykköseksi nousi Tuomas Korvenoja.

Urheilugaala järjestetään tiistaina Hartwall Arenalla klo 18 alkaen. Aiemmin lajien parhaat on julkistettu gaalapäivänä, mutta tänä vuonna käytäntö muuttui ja tieto lajien parhaista tuli julki jo vuorokautta aikaisemmin.

Lajien parhaita on valittu vuodesta 1946 lähtien, jolloin lajeja oli vain muutamia. Tänä vuonna lajinsa paras nimettiin 71 eri lajissa.

Mika Forss on ehdolla myös Vuoden urheilijaksi. Urheilutoimittajain Liiton äänestys päättyi vuoden vaihteessa ja äänimäärä oli kaikkien aikojen ennätys. Vuosi sitten Vuoden urheilijana palkittiin Tero Pitkämäki.

”Vuoden raviurheilijaksi palkitsemista isompi juttu oli ehdokkuus Vuoden urheilijaksi”, Forss katsoo.

”Kun on päässyt ehdolle Vuoden urheilijaksi, siitä on tietysti luonnollista kääntää se, että sama henkilö on oman lajinsa paras, kun raviurheilijoita on nimetty ehdolle yksi henkilö. Entä jos joku valmentaja voittaisi vaikka Prix d’Amériquen tai Elitloppetin?”, Forss pohtii.

Forssin mielestä olisi parempi, että raviurheilijoista olisi ehdolla erikseen sekä ohjastaja että valmentaja. ”Mutta ehkä me jossain vaiheessa ollaan sellaisessa tilanteessa.”

Urheilugaalan aikaan Forss ajaa kilpaa Teivossa. Hän selvitti etukäteen Urheilugaalan ajankohdan ja olisi mennyt paikan päälle, mikäli olisi saanut vihiä, että voi gaalassa menestyä. Ravigaalaan hän on sen sijaan lauantaina menossa paikan päälle, erityisesti kunnioituksesta läheistä ajokkiaan kohtaan.

”Koska tämä on todennäköisesti viimeinen vuosi, kun Venice voidaan palkita”, Forss kiittää Suur-Hollola-ajon voittajaa.

Päivitetty klo 17.16: lisätty Mika Forssin kommentit.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi