Rataa kunnostetaan.
Rataa kunnostetaan.Anu Leppanen

Mikkelissä haastavat olosuhteet - ravit keskeytetty

Mikkelin ravit on keskeytetty toisen lähdön jälkeen olosuhteiden vuoksi. Hevosurheilu seuraa tilannetta. Juttua on päivitetty edellisen kerran kello 15.00.

Mikkelin lauantain Kavioliigaravit keskeytettiin ennen kolmannen lähdön alkua. Olosuhteet ovat äärimmäisen haastavat, sillä muutaman asteen pluskeli yhdistettynä vesisaateeseen ovat tehneet radasta pettävän. Rataa kuoritaan tiekarhuilla, sillä ainakaan kello 14.00 kaltaisella kaviouralla kisoja ei pystytä jatkamaan. Radan toimitusjohtaja Kari Tiainen raportoi tilanteesta lyhyesti.

"Ravit on keskeytetty, mutta kun rata on jäästä kuorittu, niin raveja jatketaan", Tiainen kommentoi.

Tommi Kylliäinen oli tallikaarteessa myös seuraamassa tilannetta, ja raportoi tilanteesta ohjastajan ja hevosen näkökulmasta.

"Nyt yritetään putsata jäätä ja sohjoa pois pinnasta", Kylliäinen kommentoi. "En ole siltikään vielä ihan vakuuttunut, että siitä hyvä tulee. Kaikki loska pitää saada pois. Jos alla on jonkinlainen pitävä pohja, niin sitten ravit voivat saada jatkoa. Nyt siinä ei voi ajaa, se on niin pettävä."

"Nyt ei oltaisi puhuttu hevosen hyvinvoinnista, jos tuossa sohjossa olisi jatkettu kilvanajamista."

Kello 14.55 Juha Jokinen tiedotti radan puolesta, että kello 15.10 aikoihin voisivat hevoset päästä verryttelemään radalle.

Juttua päivitetään. Tässä olosuhteet kello 14.45, eli pääosa loskasta on saatu jo aurattua pois sisimmiltä radoilta.

Rata putsattu.
Rata putsattu.Kuva: Anu Leppänen
Timo Korvenheimo (vas.), eläinlääkäri Närhinen, toimitusjohtaja Tiainen ja tuomaristosta suurkilpailuvalvoja Kovanen palaverissa.
Timo Korvenheimo (vas.), eläinlääkäri Närhinen, toimitusjohtaja Tiainen ja tuomaristosta suurkilpailuvalvoja Kovanen palaverissa.Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi