90 vuotta täyttänyttä Leo "Leukki" Räisästä juhlittiin T75-ravien yhetydessä Mikkelissä.
90 vuotta täyttänyttä Leo "Leukki" Räisästä juhlittiin T75-ravien yhetydessä Mikkelissä.Anu Leppänen

Mikkelissä palkittiin parhaita ja juhlittiin Leo Räisästä, 90

Mikkelin T75-raveissa palkittiin viime vuoden eteläsavolaisia menestyjiä ja kaksi pitkäaikaista vaikuttajaa, 90 vuotta täyttänyt Leo Räisänen ja päälähettäjän tehtävistä eläkkeelle siirtynyt Jukka Paavilainen.

Rantasalmelainen Leo "Leukki" Räisänen täytti 90-vuotta 5. tammikuuta. Syntymäpäivää juhlistettiin raveissa koronarajaoitusten hellitettyä. Armoitettu hevosmies kertoi yleisölle vastikään sattueesta vahigosta, tallissa syttyneestä tulipalosta, jonka Leukki sai sammutettua ennen isompia vahinkoja, mutta kulmakarvat paloivat. Oli onni onnettomuudessa, että Räisänen oli paikalla ja sai palonalun sammumaan.

"En ole nyt talvella ajanut hevosia, kun sormenpäitä palelee. Pitää odottaa, että aurinko alkaa lämmittää", Räisänen tarinoi raviyleisölle.

Räisänen on ajanut vuoden 1977 tilastoinnin jälkeen 3 755 lähtöä ja voittanut yhteensä 357 kertaa. Viimeiset starttinsa Leukki ajoi vuonna 2002 kotiradallaan Mikkelissä.

Leo Räisäsen kasvattama ja omistama Jytä-Raketti voitti suomenhevosten Derbyn vuonna 1975. Leo Räisäsen tunnetuin hevonen on ollut vuonna 1973 syntynyt ja hänen itsensä kasvattama Dim Song, joka voitti Suur-Hollola-ajon vuonna 1978. Dim Song sijoittui vuoden 1979 Suur-Hollolassa toiseksi ja vuoden 1977 Suuressa Suomalaisessa Derbyssä kolmanneksi.

Räisänen on ensimmäisiä eteläsavolaisia lämminverihevosten kasvattajia. Hän oli yli kymmenen vuotta Mikkelissä järjestettyjen ajokorttikurssien vaativa, mutta ystävällinen kouluttaja. Leo Räisänen on myös herastuomari.

Mikkelin raviradan päälähettäjänä lähes 50-vuotta toiminut Jukka Paavilainen on eläköitynyt tehtävästään. Mikkelin ravirata kiitti häntä pitkästä ja tunnollisesta työurasta.

Mikkelin Ravirata Oy ja Etelä-Savon Hevosjalostusliitto palkitsi viime vuoden menestyksekkäimmät ravien yhtydessä kunniakirjoin.

Vuoden 2021 parhaat:

Poniohjastaja: Maria Kiukas

Ohjastaja: Jani Ruotsalainen

Montéohjastaja Janita Antti-Roiko

Valmentaja Seppo Suuronen

Voitokkain raviponi Thorvald, om. Maria Kiukas

Nopein A-poni Thorvald 2.04,6, om. Maria Kiukas

Nopein B-poni Smedens Andiamo 1.43,6a, om. Jenni Rautiainen

Voitokkain sh Hottine, om. Lipsanen Vesa & Eeva

Nopein sh Camri 20,2aly, om. Jani Konnu

Voitokkain lv Rallston, om. JR Stable

Nopein lv Brisenda 11,1aly, om. Kettunen Teija & Pöyhönen Jari

Paras 3-vuotias lv Tima's Miracle 15,4ake, om. Team MyReNi

Paras 4-vuotias lv Lara Luca 13,3aly, om. Team Lara

Paras 3-vuotias sh Farak 34,3ly, om. Rautiainen Terho & Voutilainen Mika

Paras 4-vuotias sh Karelia 28,3ake, om. Westerholm Paula & Vilpponen Pekka

Paras 5-vuotias sh Vauhtis 24,8ake, om. Ravitalli Suuronen Oy & Suuronen Jukka

Etelä-Savon parhaat vuonna 2021.
Etelä-Savon parhaat vuonna 2021.Anu Leppänen
Leo Räisänen ja Jukka Paavilainen saivat kukat Mikkelin Raviradan hallituksen puheenjohtajalta maakuntaneuvos Markku Kakriaiselta, raviradan entiseltä pitkäaikaiselta toimitusjohtajalta Jaakko Laitiselta, Etelä-Savon Hevosjalostusliiton hallituksen puheenjohtajalta Seppo Rautiolta ja raviradan toimitusjohtaja Kari Tiaiselta.
Leo Räisänen ja Jukka Paavilainen saivat kukat Mikkelin Raviradan hallituksen puheenjohtajalta maakuntaneuvos Markku Kakriaiselta, raviradan entiseltä pitkäaikaiselta toimitusjohtajalta Jaakko Laitiselta, Etelä-Savon Hevosjalostusliiton hallituksen puheenjohtajalta Seppo Rautiolta ja raviradan toimitusjohtaja Kari Tiaiselta.Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi