Mikko Laakkosta hymyilytti keskiviikkoiltana Vermossa Always Readyn derbykarsintavoiton jälkeen, mutta välit hevosta aiemmin valmentaneeseen Tuomas Korvenojaan eivät hymyilytä. Kuva: Anu Leppänen
Mikko Laakkosta hymyilytti keskiviikkoiltana Vermossa Always Readyn derbykarsintavoiton jälkeen, mutta välit hevosta aiemmin valmentaneeseen Tuomas Korvenojaan eivät hymyilytä. Kuva: Anu Leppänen

Mikko Laakkonen kertoo taustan hevosten siirrosta: ”Vakavia laiminlyöntejä”

ML Stable Oy:n hevoset siirtyivät pari viikkoa sitten Tuomas Korvenojalta uusille valmentajille. Mikko Laakkonen paljastaa, ettei teiden erkaantuminen sujunut miellyttävissä merkeissä.

”Siirron taustalla on vakavia laiminlyöntejä hevosten hoidossa ja valmennuksessa. Madotuksia, rokotuksia ja kengityksiä on lyöty laimin. Julmyrassa olleiden 2-vuotiaiden varsojen valmennus on jäänyt tekemättä koko kesänä. Ne ovat olleet pelkästään ulkona, muut valmentajat eivät ole nähneet niitä valjaissa. Sipoon toiminnassa ei ole ollut niin paljon puutteita, siellä on hyvää henkilökuntaa”, Laakkonen toteaa.

”Oltiin kuitenkin koko ajan soiteltu Tuomaksen kanssa, ja varsat menivät kuulemma hyvin ja piti maksaa näihin ja näihin lähtöihin. Todella härski homma”, hän jatkaa.

Mikko Laakkonen ei ole saanut Tuomas Korvenojalta selvitystä tilanteeseen.

”En ole saanut selitystä, enkä ole ollut Tuomakseen yhteydessäkään. Olen ollut siinä käsityksessä, että hevoset ovat olleet täydessä valmennuksessa ja niistä on velotettu täysi valmennusmaksu. On jo asianajajan kanssa neuvoteltu, että lähdetäänkö tekemään oikeusjuttua, kun tämä on selkeä petos”, vuodesta 2012 koko ajan hevosia Korvenojan valmennuksessa pitänyt Laakkonen toteaa.

Laakkonen siirsi 4-vuotiaan derbyfinalistinsa Always Readyn ja 3-vuotiaan Road To Hillin Korvenojalta Hannu Laakkoselle. 2-vuotiaat Father’s Eyes (Father Patrick), Flying Credit (Donato Hanover), Reload Pellini (Ready Cash) ja Lady di Boko (Support Justice) ovat Juho Ihamuotilalla Hausjärvellä.

”Koko homma alkoi paljastua, kun varsat menivät Juholle. Juho sanoi, että ne ovat kuin villihevosia. Niillä oli käpymatoja, joita ei edes Suomessa tapaa, vaan niitä esiintyy Ranskassa, Tanskassa ja Etelä-Ruotsissa. Ne ovat harmillisempia kuin tavan madot, sillä niistä kuoriutuu kärpäsiä, jotka pesiytyvät vuohistaipeisiin ja aiheuttavat ihottumaa.”

Mikko Laakkonen sanoo saaneensa viranomaispostia, jonka mukaan valmennusmaksuista osa piti tilittää ulosottoon.

”Silloin ruvettiin Leppäsen Riston, jolla myös oli hevosia Tuomaksella, kanssa soittelemaan keskenään ja selvittelemään. Selvisi, ettei Tuomaksen Ruotsin-tallissa ollut riittävästi henkilökuntaakaan ajamaan hevosia.”

”Meni täysin luottamus Tuomakseen enkä tule olemaan tekemisissä hänen kanssaan enää”, Laakkonen lataa.

Myös Ifa Racing siirsi viisi hevostaan uusille valmentajille.  Niistä 3-vuotias Tammakriteriumin finalisti Didi Dam (Donato Hanover) on Aripekka Pakkasen tallissa Ypäjällä.

Hevosurheilu-lehti tavoitti Tuomas Korvenojan, joka kommentoi tilannetta vain lyhyesti.

”En tiedä, mitä asia koskee, mutta olen yrittänyt monta kertaa tavoittaa Mikko Laakkosta. En pysty asiaa kommentoimaan, ennen kuin olen Mikon kanssa keskustellut”, Korvenoja sanoo.

Korvenoja myöntää hevosten siirron tulleen hänelle yllätyksenä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi