Mikko Laakkosen yhteistyötä Jere Taulion kanssa kesti nelisen vuotta. Nyt valtaosa ML Stable Oy:n valmennettavista Suomessa on Juho Ihamuotilalla.
Mikko Laakkosen yhteistyötä Jere Taulion kanssa kesti nelisen vuotta. Nyt valtaosa ML Stable Oy:n valmennettavista Suomessa on Juho Ihamuotilalla.Kuva: Totofoto

Mikko Laakkosen ja Jere Taulion yhteistyö päättyi

ML Stable Oy:n neljä hevosta siirtyivät viime perjantaina Juho Ihamuotilan valmennukseen Hausjärvelle, ja Herzog Greenwoodin yhteisomistus purettiin.

Vaikka ison hevosenomistajan luokkahevosten lähtö pienestä tallista on tietysti valmentajalle iso menetys, varsinaista dramatiikkaa asiaan ei Mikko Laakkosen mukaan sisälly.

”Suurin tekijä oli sijainti. Haluan nähdä hevosia aika usein, ja Liperi on täältä Espoon perukoilta kaukana. Juhon tallilla Hausjärvellä kävin viimeksi sunnuntaina”, hän perustelee.

Samaan hengenvetoon Laakkonen myöntää, ettei hevosten menestyskään täysin tyydyttänyt.

”Olin havaitsevinani yliyrittämistä. Omalla 40 vuoden kokemuksellani hevosten parissa se tahtoo kostautua. Hevoset pitäisi saada mahdollisimman rennoiksi ja hyväntuulisiksi, silloin ne menee parhaiten”, Mikko Laakkonen näkee.

ML Stablen ja Jere Taulion aiemmin yhdessä omistama Herzog Greenwood siirtyi kokonaan Taulion omistukseen. Juho Ihamuotilalle siirtyivät perjantaina 4-vuotias Zola Bud (Zola Boko), 3-vuotiaat Villeroy (Quite Easy) ja Callela Keeneland (Ken Warkentin) sekä 2-vuotias Evert Knows (Knows Nothing).

”Kaikki eivät varmaan Juholle jää, jostain on myyntiaikeintakin”, Laakkonen mainitsee.

Hänellä on Juho Ihamuotilalla paljon hevosia.

”Olen ollut Juhon toimintaan tosi tyytyväinen. Hänellä on tosi hyvät paikat, ja hevoset saa olla paljon laitumella”, Mikko Laakkonen kehuu.

Ihamuotilalta hakevat vauhtia myös Mikko ja Hannu Laakkosen Ruotsissa hyvin menestyneet 4-vuotiaat Manny Muscle ja Alien Hill. Kummallekin kuuluu hyvää.

”Manny Musclen hankosidevamma ei ollut vakava, ja se pääsee kilpailemaan vielä tänä vuonna. Ajetaan ehkä ensin joku startti Suomessa ja päätetään sitten, palaako se Ruotsiin. Alien Hill aloittaa Juholta varmaan jo elokuussa”, Laakkonen arvelee.

EDIT 13.7. klo 11.05: Korjattu Callela Keenelandin iäksi 3 vuotta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi