Petri Puro uskoi Maestro Crowen valmennusvastuun viime syksynä lonkkaleikkaukseen mentyään Johan Untersteinerille. Viiden startin jälkeen kaksikko on vielä tappiotta.
Petri Puro uskoi Maestro Crowen valmennusvastuun viime syksynä lonkkaleikkaukseen mentyään Johan Untersteinerille. Viiden startin jälkeen kaksikko on vielä tappiotta.Kuva: Kanal75

Miljoonalähdön kakkossuosikin suomalainen osaomistaja: ”Voittoa odotetaan totta kai”

Risto Vähätalo kasvatti viime viikolla omistusosuutensa Maestro Crowesta kolmannekseen.

Lauantaina Maestro Crowe starttaa yhtenä suurimmista suosikeista Solvallan suureen Harper Hanoverin lähtöön. Voittaja palkitaan 3140 metrin voimainkoitoksessa miljoonalla kruunulla.

”Voittoa odotetaan totta kai, niinhän sitä aina. Minusta siihen on ihan realistinen mahdollisuuskin, jos kaikki onnistuu. Hevosella pitäisi kaiken olla kunnossa”, Risto Vähätalo välittää Maestro Crowen kuulumiset.

”Lähtö on vain yksi muiden joukossa, vaikka tietysti tähän mennessä isoin. Se on pakko lähteä katsomaan paikan päälle. Samalla tapaan ensi kertaa kaksi kimppakaveria, joita en tunne kuin nimeltä. Ennestään tunnen osakkaista vain (kasvattaja) Petri Puron.”

Risto Vähätalo ei tee hevosomistuksistaan numeroa, ja alkuperäisen noin 20 prosentin osuuden Maestro Crowestakin hän hankki kolmisen vuotta sitten kaikessa hiljaisuudessa. Hevonen aloitti uransa 4-vuotiaana viiden voiton putkella ja on puhjennut lopullisesti kukkaan nyt 6-vuotiaana. Omimmillaan väsymätön voimanpesä on pitkillä matkoilla.

Päätyökseen vaatteita maahan tuova yrittäjä on omistanut hevosia kolmisenkymmentä vuotta. Parhaita ovat tähän mennessä olleet mm. Cold Hard Wind, Exchequer, Southwind Vernon ja DD’s Hitman. Paljonko hevosia on tällä hetkellä?

“Liian paljon, niin kuin niitä kaikilla tuppaa olemaan”, Vähätalo nauraa. ”Yhteensä osaksi tai kokonaan varmaan kymmenkunta tai vähän yli. Yksi varsa syntyy tänä kesänä ja kaksi syntyi viime kesänä.”

Starttihevosista parhaita ovat Maestro Crowen jälkeen Marschall Match ja Mainio.

”Vaikka Mainio ei ole oikein mennyt mihinkään, niin nyt se oli keskiviikkona tosi hyvä neljäs”, Vähätalo kehaisee.

Harper Hanoverin lähtö päättää Elitloppet-lauantain T75-kierroksen Solvallan ravien 11. lähtönä kello 19.43.

Toto-kohteisiin:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi