Magical Princess sädehti Kuopio Stakesin sankarittarina lauantaina. Kannen kuva: Anu Leppänen.
Magical Princess sädehti Kuopio Stakesin sankarittarina lauantaina. Kannen kuva: Anu Leppänen.

Millainen on hyvä kavioura ja miten ravipäättäminen tapahtuu?

Keskiviikon Hevosurheilu pureutuu keskeisiin asioihin: kaviourien kuntoon ja Suomen Hippoksen ylimmän päättävän elimen eli valtuuskunnan kokoontuessa siihen, että miksi hevosalan päätöksenteko on harvojen harteilla.

Tuore lehti selvittää, miten hevosalan päätöksentekorakenne toimii ja miten ravipäättäjäksi pääsee. Entä kuinka päätöksentekoa on aikojen saatossa yritetty muuttaa? Miksi lajia pitkään näköalapaikalta seurannut Matti Lakkisto pitää nykymallia epädemokraattisena ja mitä asiaan sanoo puheenjohtaja Kari Eriksson? Kuka on pisimpään valtuuskunnassa vaikuttanut päättäjä?

Lehti pui myös kaviouriemme kuntoa suhteessa nykyiseen pääratamestarijärjestelmään. Moni näkee, että Suomessa ajetaan kilpaa liian kovilla radoilla, mutta päinvastaistakin kritiikkiä kuuluu.

Etelä-Suomen pääratamestari Juha Keskimaunu ottaa kritiikin vastaan, kun sitä tulee. ”Tekemisessä on aina korjaamisen varaa, ja jos kritiikkiä tulee, se on harvoin täysin perusteetonta”, Keskimaunu toteaa.

Henkilölähikuva-artikkelissa esittelemme Rautalammilla valmentavan Teuvo Nikulaisen, joka on tehnyt tulosta Cazadorilla.

Forssan vappupäivän Toto75-kierroksella löytyi vain yksi täysosuma. Helsinkiläismiehen kimppapelistä riitti iloa 41 voittajalle. Millainen systeemi oli kyseessä ja kuka oli rivin synnyn takana?

Lehti sisältää vihjeet keskiviikon Vermon raveista lauantain Äimäraution Number One -tapahtumaan asti.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Seuraava numero ilmestyy perjantaina 21.5.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi