Ministeriö otti ohjeistuksessa pääroolin - reunaehdot ravien aloittamiseen tulevatkin MMM:ltä
Perjantaina selvinnee, milloin ja millä ehdoilla Suomessa taas ravataan.

Ministeriö otti ohjeistuksessa pääroolin - reunaehdot ravien aloittamiseen tulevatkin MMM:ltä

Hippoksen hallitus päättää perjantain kokouksessaan ravien alkamisesta, mutta reunaehdot eivät tulekaan aluehallintovirastosta vaan maa- ja metsätalousministeriöstä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.

”Tämä on ollut joka puolelta vähän epäselvä juttu”, Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen toteaa. ”AVI (aluehallintovirasto) lupaili jo puolitoista viikkoa sitten ekan kerran vastausta, mutta sitten MMM (maa- ja metsätalousministeriö) tuli siihen ja otti oman roolinsa. Kaikki dokumentit, mitä on lähetetty, ovat menneet alun perinkin myös ministeriön tietoon.”

Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio oli mukana Martti Hetemäen vetämässä työryhmässä, jonka laatiman raportin pohjalta valtioneuvosto antoi maanantaina linjauksensa koronaan liittyvästä strategiasta.

”Juttelin jo viime viikolla Husu-Kallion kanssa, ja maanantai-iltana hän sanoi olevansa yhteydessä AVI:n kanssa ja selvittävänsä, miten tämä homma hoituu. Nyt se on sitten kääntynyt niin, että MMM on se, joka määrittelee meille ne raamit siihen toimintaan ja ikään kuin antaa sen luvan. Muussa urheilussa se on opetusministeriö”, Vesa Mäkinen kertoo.

”Aikataulussa ei ole mitään muutoksia. Meillä on huomenna hallituksen kokous. Puhuin eilen päivällä Husu-Kallion kanssa puhelimessa, ja hän lupaili, että saamme meidän hallituksen kokoukseen sieltä kyllä dokumentin, minkä perusteella voidaan sitten edetä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi