Minna Mäenpää toivoo kansainvälisen keskustelun vievän yhdysvaltalaisia sääntöjä pohjoismaiseen suuntaan.
Minna Mäenpää toivoo kansainvälisen keskustelun vievän yhdysvaltalaisia sääntöjä pohjoismaiseen suuntaan.Kuva: Jarno Unkuri

Minna Mäenpää: Boikottipäätöstä ei ole tehty pohjoismaisella tai UET-tasolla

Suomen Hippos tuomitsee jyrkästi viime vuoden MM-lähdössä nähdyt ajotavat ja hevosen kohtelun, muttei asettanut Veikkaukselle vaatimuksia tämänvuotisen lähdön suhteen.

Ruotsin Travronden-lehti uutisoi torstaina, ettei Ruotsin peliyhtiö ATG järjestä peliä Yonkersin MM-lähtöön eikä näytä sitä verkkosivuillaan. Tämä herätti olettamuksen, ettei lähtöä nähtäisi Suomessakaan, mutta perjantaina selvisi, että Veikkaus järjestää pelin lähtöön ja näyttää sen VeikkausTV:ssä yhteistyössä Ranskan peliyhtiön PMU:n kanssa.

”Meihin asiasta ei ole oltu yhteydessä Suomen Hippoksesta eikä UET:stä emmekä ole olleet tietoisia mistään boikotista”, Veikkauksen tuoteryhmäpäällikkö Juha Ahjolinna perusteli Hevosurheilulle.

Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää vahvistaa asian.

”Kuten kyseisen lähdön jälkeen totesimme, viime vuoden Yonkersin loppusuoran tapahtumat eivät edusta sellaista raviurheilua, jota me haluamme edistää. Emme missään tapauksessa hyväksy kyseisenkaltaisia ajotapoja ja hevosen kohtelua”, hän alustaa.

”Asiasta keskusteltiin tapahtuman jälkeen sekä pohjoismaisesti että laajemmin UET-tasolla. Kaikkien yhteinen kanta oli se, että tällainen ajovitsan käyttö ei missään tapauksessa ole hyväksyttävää. Maiden yhteistä boikottipäätöstä ei kuitenkaan ole tehty pohjoismaisella tai laajemmin UET-tasolla.”

Suomen Hippos on ollut vahvasti vaikuttamassa Euroopan ravijärjestön UET:n toimintaan yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa kaikkien maiden toimijoiden asenteiden ja hevosten hyvinvointiin liittyvien määräysten muuttamiseksi.  Samaa viestiä on viety eteenpäin myös laajemmin kansainvälisesti.

”New Yorkin osavaltion erilaiset säännöt nousivat esille vahvasti myös raviurheilun maailmankongressissa Berliinissä. Suora viesti kaikilta oli se, että muutos on myös siellä saatava aikaiseksi. Jokaisen on myös kansainvälisellä tasolla huolehdittava vahvasti hevosten hyvinvoinnista raviurheilussa, ainoastaan näin voimme mahdollistaa raviurheilun tulevaisuuden”, Minna Mäenpää vetoaa.

”Ymmärrän suomalaisten ravifanien halun nähdä ja Veikkauksen halun näyttää suomalaisedustajan kilpailusuorituksen. Tulevan MM-lähdön kuten kaikkien muidenkin lähtöjen osalta toive kuitenkin on, ettei ylilyöntejä tapahdu ja että kansainvälinen keskustelu auttaa muuttamaan myös sääntöjä Yhdysvalloissa lähemmäs pohjoismaisia.”

Minna Mäenpää toivoo kansainvälisen keskustelun vievän yhdysvaltalaisia sääntöjä pohjoismaiseen suuntaan.
MM-lähtö näkyy Suomessa, muut pohjoismaat boikotoivat lähtöä – näin Veikkaus kommentoi

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi