Listas Minttu aloitti uransa Suomessa kuvassa rattailla istuvan Tommi Kylliäisen valmennuksessa. Nyt tammaa treenaa Antti Veteläinen.
Listas Minttu aloitti uransa Suomessa kuvassa rattailla istuvan Tommi Kylliäisen valmennuksessa. Nyt tammaa treenaa Antti Veteläinen.Kuva: Seppo Toivari

Mintun toinen yritys onnistui – ”Olisi vastannut vaikka aamuun asti”

Johtopaikka oli nopeakuntoisella kevätradalla valttia T5-kohdelähdöissä.

Risto Airaksiselta kolmannella yrittämällä voittanut Royce Rolls, uran neljännessä startissa voittokulkuaan jatkanut Mattilan Eemeli, rivin pankki Ken’s Carlos sekä Antti Veteläisen tallista toisessa startissa onnistunut Listas Minttu vetivät vakuuttavasti maaliin asti. Samoin teki T5-kohteet käynnistäneen tammaryhmän Kleppe Spödån rinnalta voittanut Ciiran Tähti.

Listas Minttu esitti viime kesänä ja syksynä kovia otteita, mutta laukat sotkivat. Tämä kausi on käynnistynyt sikäli samaan tahtiin, sillä avauskisa Antti Veteläisen tallista tärveltyi hyppyihin.

”Tehtiin viime startin jälkeen pientä hienosäätöä ja muutoksia. Viimeksi tuntui siltä, etteivät hokit sopineet tammalle ollenkaan”, Veteläinen taustoitti.

Treenarin odotukset eivät olleet vielä tiistaina huipussaan. Tähtäimet ovat enemmän kesäkaudessa.

”Tamma tuntui auton takaa sellaiselta, että olisi lähtenytkin vaikka kuinka kovaa, mutta kun oli se pieni laukkapeikko takaraivossa, niin otin kiihdytyksen varman päälle”, Listas Mintun ensimmäisessä kaarteessa keulaan ajanut Veteläinen kuvaili.

”Hevonen tiesi koko ajan, missä vastus on, vaikka loppusuoran alussa tuntui hetken siltä, että Grande Dragon menee selästä heittämällä ohi. Tamma olisi vastannut vaikka aamuun asti. Nyt hevosella tuntuisi olevan oikea suunta. Kun tämä saa vielä pari starttia, niin sitten voi olla aika mukava kesä tiedossa.”

Myös montéssa nähtiin komea keulasoolo Janis Joplin Bokon pidettyä kovaa tempoa yllä, mikä oli muille liikaa.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 5 Ciiran Tähti, 59,36%, 1,18

T5-2: 3 Ken’s Carlos, 69,22%, 1,82

T5-3: 5 Listas Minttu, 10,77%, 9,04

T5-4: 3 Royce Rolls, 14,11%, 23,45

T5-5: 1 Mattilan Eemeli, 20,38%, 38,29

Vaihto 71 630,30

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi