Kannen kuva: Ada Pykäläniemi.
Kannen kuva: Ada Pykäläniemi.

Mitä tapahtuu hevosia laserilla hoidettaessa?

Laseria käytetään osana hevosen huoltoa, mutta mitä laser oikeastaan on ja miten se toimii?

Laseria käytetään yleisesti lääketieteessä, esimerkiksi silmäleikkauksissa, arpien ja tatuointien hoidossa. Tänä syksynä Nobelin fysiikan palkinto annettiin lasertekniikoiden kehittämisestä. Nobel-komitea totesi perusteissaan muun muassa, että lasereista on tullut korvaamattomia eri tutkimusaloilla, esimerkiksi lääketieteessä.

Yrittäjä Ismo Haapanen on antanut laserhoitoja Ruotsissa ja Suomessa jo yli 30 vuotta. Mitkä ovat Haapasen laser-teesit hevosille?

”Pitää miettiä onko kivun lievittyessä paikka oikeasti parantunut”, Haapanen sanoo. ”Hevonen voi olla valeterve, eli kipu on poissa, mutta kudos ei ole vielä parantunut. Yksittäiset solut voivat olla korjaantuneita esimerkiksi hankkarivammassa, mutta ne eivät ole ehtineet vielä kiinnittyä toisiinsa.”

Lue lisää perjantailehdestä.

Kuka muistaa yli 300 starttia pääosin Pohjois-Suomen radoilla voittaneen Sakari Mäenalasen? Näinä päivinä NHL-pelaaja Saku Mäenalasen isän viime startista tulee kuluneeksi 20 vuotta. Mitä kuuluu Sakari Mäenalaselle nykyään?

Lauantaina ajetaan huippuravit Vermossa, Käpylä GP, Salamakypärien finaali ja pelataan Toton Suomen mestaruus. Eskilstunan V75:ssä pelataan pitkään muhineesta jättipotista – miten ravipelaava Suomi asiaan suhtautuu?

Poniteemassa kysytään, ovatko ponit maailman monimpia suorittajia. Raviväki on alkanut löytää poninäyttelyihin vai mitä on mieltä Suomen Hippoksen näyttelytuomarinakin tunnettu Roger Lumberg.

Ratsastusliitteessä kerromme, miten päätöksenteko tapahtuu Sanna ja Markus Backlundin perheessä. Entä millä periaatteilla uraansa rakentaa belgialainen Olivier Philippaerts?

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi