Mitäs täältä löytyy? Kuva: Mostphotos
Mitäs täältä löytyy? Kuva: Mostphotos

Mitäs Hevosurheilun perjantailehdessä tapahtuu? –18 laajaa artikkelia hevosen haavanhoidosta, derbystä ja Suomenratsujen kuninkaallisista – Katso myös video!

Hevosurheilun perjantailehti sisältää artikkelikokonaisuuden, jossa on asiaa muun muassa uudesta keksinnöstä hevosen haavanhoidossa, periyttäjätamma Akulista, Ari Moilasen sielunmaisemasta ja ravurin koulutuksesta ratsuksi.

Suomalaiskeksijät ovat paneutuneet eläinten haavojen hoitoon ilman antibiootteja. Miltä kuulostaa haavan desinfiointi ja tulehduksen hoito valolla, ilman lääkkeitä, ja oikeastaan lainkaan koskematta hoidettavaan kohteeseen?

Valolla desinfiointi ei ole ihan uusi juttu. UVC-säteilyä on käytetty bakteerien tappamiseen 60-luvulta lähtien, terveydenhuollossa muun muassa välineiden ja huoneiden desinfiointiin. Tiede taustalla ei ole uutta, mutta UVC-valon käyttö haavatulehduksen hoitoon on.

Hevosten ja muiden eläinten haavanhoitoon kehitettyä WCD-laitetta on nyt testattu hevostalleilla, ja sillä tähdätään tositarkoituksella maailmanmarkkinoille.

Ypäjän Hevosopiston kantatamma Akuli varsoi niin Samulin kuin Lastun Lekankin. Sen tarina on kerrottu Hevosurheilussa, aina lähtien siitä, ettei muun muassa ravikuninkaallisten Vekselin ja Vekkuliinan isää Vekkulia oikein kiinnostanut aikanaan astua Akulin emää. Yritettiin sairastallin takana ja kakkostallin vintillä, mutta Vekkuli tähyili vain iltaruokaansa. Gerry Hanoverille tuodun kiimaisen lämminveritamman avulla tehtiin sitten myöhempää suomenhevoshistoriaa.

Vihdin Pumpulisormeksi luonnehdittu, derbysuosikkeihin lukeutuvaa Consalvoa ohjastava Ari ”Aku” Moilanen täyttää pyöreät 60 vuotta maanantaina 6. syyskuuta. Hevosurheilun lukijat saivat lähettää Akulle kysymyksiä – ja tässä numerossa hän vastaa niihin kokkausbravuureistaan, pastillimerkistä ja elämänsä huippuhevosista lähtien.

Marko Björs avaa kolumnissaan, miten tarkistetaan, onko ratsu tyytyväinen tehtäväänsä suorittaessaan. Pakinoitsija Antto Terras puolestaan kertoo, kuinka Black Night -niminen kuninkaallinen ratsu nolasi tempauksellaan Venäjän viimeisen keisarin. Entä mikä on Tehdään nyt sitten suokki -variaatio suomenratsusta?

Nämä kaikki ja hengästyttävä määrä muuta hevosasiaa tänään perjantaina ilmestyvässä Hevosurheilussa!

Tilaa monipuolinen ja moniääninen Hevosurheilun perjantain lukupaketti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi