Yksi mieliinpainuneimmista voitoista Ari Moilasen 7000 voiton uralla on ollut Bret Bokon täysosuma Finlandia-ajossa (kuvassa) vuonna 2015 Vermossa. Kuva Totofoto
Yksi mieliinpainuneimmista voitoista Ari Moilasen 7000 voiton uralla on ollut Bret Bokon täysosuma Finlandia-ajossa (kuvassa) vuonna 2015 Vermossa. Kuva Totofoto

Moilanen ajoi 7000. voittonsa

Ari Moilanen saavutti kunnioitettavan 7000 voiton merkkipaalun Lahden raveissa.

Moilanen ajoi voiton Markku Niemisen valmentamalla Quick Messillä. Kolmevuotias Explosive Matterin tytär taittoi 2140 metriä uransa avauskilpailussa aikaan 17,9.

Viimeisen tuhannen voiton keräämiseen ”Pumpulisormi” lempinimellä kutsutulta yhdeltä maamme suosituimmalta laina-ajajalta kului neljä ja puoli vuotta. Edellinen 6000 voiton rajapyykki ohittui Vermossa 21.11.2015 hevosella Wilhelm Nash.

7000 voiton joukossa Moilanen mainitsee kolme hevosta, jotka merkinneet hänelle itselleen eniten.

Köppisen ravikuninkuudet, Bret Bokon voitto Finlandia-ajossa sekä Graceful Swampin derbyvoitto tulevat ensimmäisinä mieleen, vaikka toki niitä on ollut useampia muitakin merkittäviä.”

Ravikuninkuuksia Moilanen on ajanut Köppisen Porin 2014 ja Helsingin 2017 kuninkuusravien lisäksi 2011 Tampereella ravikuninkaaksi seppelöidyllä Villihottilla.

Moilasella on myös kolme ravikuningattaren voittoa V.H. Suvitarella vuosilta 2001 Turusta, 2003 Lahdesta ja 2004 Rovaniemeltä.

Tätä kirjoitettaessa korona-ajan vuoksi ei ole vielä täyttä varmuutta, koska seuraavista kuninkuustitteleistä päästään ajamaan, mutta suomenhevosten tuleviin taistoihin Moilasella on luvassa kovat oriit Larvan Hurmos ja ”huimasti tasoaan nostanut” Lissun Eerikki.

”Ihan olen tyytyväinen, mitä on täällä Suomessa onnistunut ajamaan ja voittamaan”, Moilanen kommentoi alkuvuotta, jolloin osa suomalaisista raviammattilaisista lähti kahden kuukauden koronatauon ajaksi kilpailemaan Ruotsiin.

Suomessa viihtyvän maineen saanut Ari Moilanen on ehtinyt urallaan ajaa maineesta huolimatta yllättävän paljon kilpaa myös eri puolilla raviurheilevaa Eurooppaa. Hän on ajanut Ranskassa UET Grand Prixin finaalissa ja Pariisin kylmäveriotteluissa, Italian derbyssä, ajajakilpailuissa Neuvostoliitossa ja Tanskassa, hän kilpaillut myös Itävallassa, Saksassa, Hollannissa, Norjassa ja useasti Ruotsissa, jossa tuoreimmat voitot Graceful Swampilla ja Lexus Dreamillä viime vuonna.

Moilanen ylitti 7000 voiton merkkipaalun urallaan kolmantena suomalaisena raviajajana. Häntä ennen sen ehtivät tehdä Jorma Kontio ja Antti Teivainen.

Linkki Wikipedian Tuhannen voiton ajajiin tästä.

Lue lisää Ari Moilasen elämästä Hevosurheilun tuoreesta haastattelusta seuraavassa numerossa. TILAA HEVOSURHEILU tästä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi