Hevosurheilu ilmestyy tällä viikolla kaksoisnumerona torstaina.
Hevosurheilu ilmestyy tällä viikolla kaksoisnumerona torstaina.Kannen kuva: Anu Leppänen

Monenlaisia lahjoja hevosihmisille

Hevosurheilun kaksoisnumerossa Jonna Irri kertoo hurjista viime vuosistaan Majestic Manin kanssa. Neuvonnassa keskitytään palautumiseen ja ratsastuksessa Richard White jakaa oppejaan. Lehden välissä ilmestyy myös joululahjaliite, josta saa vinkkejä hevosihmisten toivotuimpiin lahjoihin.

Itsenäisyyspäivän takia Hevosurheilu ilmestyy tänään torstaina kaksoisnumerona. Tutustumme Jonna Irriin, joka on viimeisen kahden vuoden aikana toteuttanut unelmansa Ranskassa työskentelystä ja ryhtymisestä Ruotsiin valmentajaksi. Iso unelmien toteuttaja hänen kohdallaan on ollut Majestic Man, eli ”Orpovarsa Taisto”. Nyt Irri ja Majestic Man ovat jälleen Ranskassa. Kuinka Irri päätyi Ruotsiin? Kuinka Ranskan turnee onnistuu nyt, kun oma talli Ruotsissa tarvitsee huolenpitoa? Mitkä ovat Irrin suunnitelmat tästä eteenpäin? Hevosurheilu kertoo.

Eläinlääkäri Jutta Ojala on erikoistunut hevosten palautumiseen ja maitohappotutkimuksiin. Miten hevosen energia-aineenvaihdunta toimii? Mikä on paras tapa hevosen palautteluun? Kuinka kauan maitohapon poistuminen elimistöstä kestää? Mitkä tekijät haittaavat palautumista? Miten palautumista voi edistää? Lue lisää Hevosurheilusta.

Ypäjällä vieraili alkuviikosta odotettu vieras, kun Richard White valmensi suomalaisratsukoita. White on englantilainen huippuvalmentaja, ja Kyra Kyrklundin puoliso ja valmentaja.

”Richard on ihan käsittämätön tyyppi! Hän on tosi hyvä monessa muussa asiassa, mutta nimenomaan istuntaexpertti. Olen ollut monenkin muun ulkomaalaisen valmentajan valmennuksessa, mutta kukaan ei paneudu istuntaan niin kuin hän. Hän löytää ne oikeat jutut, ja sitä kautta hevoset liikkuvat paremmin”, valmennukseen osallistunut Lassi Lehmusto sanoo.

Uutisissa kerromme ensi vuonna voimaan tulevista suomenhevosen ja lämminverisen ravihevosen jalostusohjesäännöistä sekä jännittävästä tilanteesta vuoden voitokkaimman hevosen tittelistä kisattaessa. Kaksoisnumerosta löytyvät myös listat ja vihjeet raveihin lähes viikoksi eteenpäin.

Kiinnostuitko? Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi