Moni yllättyi, Iltanen ei – ”Piti oppia kaikki kujeet”
M.S. Triple J. on nousukunnossa.Kuva: Jouni Mäki-Tulokas

Moni yllättyi, Iltanen ei – ”Piti oppia kaikki kujeet”

Mikkelissä kenttä kääntyi kolmessa viimeisessä T5-kohteessa vahvasti kirineille Hannu Torvisen ajokeille. Pikkuyllätyksen järjestänyt M.S. Triple J. puolestaan piti nimekkäät vastustajat takanaan illan kovimmassa ryhmässä.

Vauhtiradan T5-rivi saatiin viedä hyvissä olosuhteissa läpi ennen kuin taivas aukesi. Silti yksikään kohteiden keulahevosista ei pystynyt ykköseksi, ja pikkuyllättäjät vyöryivät kärkeen.

Sellainen oli myös Pia Huusarin tallista avausvoiton ottanut M.S. Triple J. Hannu Torvisen lisäksi kolmen ykkössijan illan ohjastanut Ari Moilanen tavoitteli oriille selkää eteen, mutta niiden pudotettua sisäradalle, nosti Moilanen oriin toisen radan vetäjäksi.

Se kannatti, sillä kannoilla tulleet William Birdland ja Tito eivät pystyneet murtamaan 11,1-ajan tekaisseen M.S. Triple J:n vastarintaa.

”Pystyy se menemään tuoltakin juoksupaikalta, eikä se sillä lailla yllättänyt”, Huusarin puoliso Roi Iltanen huomautti startin jälkeen.

Startti oli haminilaistallista käsin seitsemäs. Viikko sitten Lappeessa kolmossijaan päättynyt esitys kieli jo nousukunnosta.

”Ensin piti oppia hevosen kujeet ja mennä siitä sitten eteenpäin. Tämä tuli marraskuussa Nurmosen Iikalta, kun hän oli lähdössä Ruotsiin. Ruvettiin pikkuhiljaa tekemään, mutta koko kevään oli huonoja lähtöpaikkoja, ja on kärsitty siitä. Hevonen on kuitenkin mennyt Ruotsin puolella kymppiä täyden matkan”, Iltanen muistutti parin vuoden takaisesta Solvallan juoksusta.

Viisivuotiaiden suomenhevosten tähtikaksikon kohtaaminen päättyi V.G. Voiton kauden avausvoittoon. Ikäluokkansa parhaaksi viime vuonna valittu Seppo Suurosen valmennettava palasi huoltotauolta aiempia kevään startteja selvästi notkeampana ja veti nyt varmoin ottein perille. Epävireisesti esiintynyt Siirin Valtsu laukkasi alussa, keskeytti lopulta ja menee tutkimuksiin.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1 4 M.S. Triple J., 13%, 6,06

T5-2 1 Wauhti, 13%, 33,50

T5-3 8 Gianna Sisu, 17%, 117,65

T5-4 6 El Indeed, 14%, 360,47

T5-5 12 Bolt Kronos, 8%, 2750,84

Vaihto 67 713,20

Pääkuva vaihdettu 15.6. kello 9.15.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi