Mozartkugel ja Pia-Maria Moilanen pääsevät jatkamaan yhteisiä kilpailujaan.
Mozartkugel ja Pia-Maria Moilanen pääsevät jatkamaan yhteisiä kilpailujaan.Kuva: Anu Leppänen

Montémenestyjä Heiskaselta Moilaselle – ”Se on persoonallinen hevonen, joka vielä pärjää”

Etenkin montéssa mainiosti menestynyt Mozartkugel vaihtoi tallia.

Jo vuosikymmeniä kotimaan kärkiohjastajiin lukeutunut Ari Moilanen ei ole enää pariin viime vuoteen ollut ainoa perheensä jäsen, joka on totuttu näkemään voittajakehässä. Huippuohjastajan tytär Pia-Maria Moilanen on panostanut menestyksekkäästi montéen. Uran 103 starttia ovat tuoneet 12 voittoa ja 19 muuta totosijaa.

Yksi Pia-Maria Moilasen viime aikojen menestysajokeista on ollut Veijo Heiskasen treenistä tänä vuonna viidesti montéssa startannut Mozartkugel. 5-vuotias ruuna on sijoittunut kaikissa montélähdöissään kolmen parhaan joukkoon.

Moilanen ja Mozartkugel tulevat jatkossakin olemaan tuttu näky raviradoilla, sillä ruuna siirtyi Heiskaselta Minna Moilasen treeniin.

Suunnitelmissa on, että Pia-Maria ajaa hevosella pääasiassa montélähtöjä, mutta Ari Moilanenkin saatetaan nähdä Mozartkugelin ohjastajana, sillä myös kärrylähtöjä on tarkoitus kokeilla.

”Hevosen omistaja-kasvattaja (Håkan Persson) oli katsomassa Tampereella ajettua Winter Monté Meeting -finaalia. Hän kysyi minulta, haluaisimmeko ostaa hevosen. Siitä keskusteli lähti, ja päädyimme liisaamaan Mozartkugelin”, Pia-Maria Moilanen kertoo. ”Se tuli viikonloppuna meille. Omistajalla oli ilmeisesti ajatus, että veisi sen takaisin Ruotsiin, jos emme halua ostaa sitä, koska hän ei pääse hirveän usein katsomaan hevostaan.”

Mozartkugel on ollut mieluisa ajokki Moilaselle. Hän sanookin kiven vierähtäneen sydämeltä, kun löytyi ratkaisu, jonka avulla ruuna saatiin pysymään Suomessa.

”Olen tykästynyt siihen tosi paljon. Se on persoonallinen hevonen, joka vielä pärjää. Koko ajan se tuntuu kehittyneen. Mozartkugel lähtee todella hitaasti, mutta jos siihen jotain keksisi, se olisi hienoa. Toivotaan kuitenkin, että pysyisi edes samanlaisena. Se tuli tosi hienossa kunnossa meille. Melkeinpä sen voisi ilmoittaa heti starttiin, mutta annetaan hevosen kotiutua ja totutella treenitapoihin ja -paikkoihin. Ei se ole vielä kaikkia rahojaan juossut.”

26-vuotiaan Pia-Maria Moilasen kausi on alkanut mukavasti. Vuoden 18 ensimmäisen startin jälkeen kasassa on kolme voittoa ja yhtä monta kakkos- ja kolmossijaa.

”Toivon tietysti, että menestys jatkuisi samanlaisena, mutta ei se ole aina niin yksinkertaista”, Moilanen hymähtää. ”Ei minulla ole muuten erityisiä tavoitteita, mutta tietysti tarkoitus on kehittyä entisestään. Lainaohjastettavia on ollut ihan kivasti. Tietysti toivoisi, että löytyisi enemmänkin hevosia, joilla pääsisi kilpailemaan säännöllisesti.”

Pääset tarkastelemaan Mozartkugelin kilpailutietoja tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi