Sanna Riikonen ja Hurry Sundown. Kannen kuva: Anu Leppänen.
Sanna Riikonen ja Hurry Sundown. Kannen kuva: Anu Leppänen.

Montémentorin mietteet julki – ”Tämä on hittilaji”

Keskiviikon Hevosurheilu tutustuttaa montéssa ansioituneeseen Sanna Riikoseen. Lähikuvajutussa esillä myös Rainbow Giant ja Timo Takala.

Montén Suomen mestari, Pohjoismaiden mestari, Suomen parhaan ravurin hoitaja. Joensuulainen Sanna Riikonen on ehtinyt moneksi.

Riikonen on ohjastanut poneilla yli sata starttia ja ajanut esimerkiksi Suomen ensimmäisissä poniraveissa. Vanhemmiten monté alkoi tuntua kärryillä istumista kiehtovammalta.

”Selässä oleminen tuntui heti omalta jutulta. Ja minä kun olen niin lyhyt, että hevosen takaa ei oikein näe, oli monté selkeä valinta”, Riikonen toteaa.

Nyt Sanna Riikonen iloitsee uudesta Montékypärät-kilpailusta. Enää hän ei itse kilpaile kiivaimpien vuosien malliin, mutta pitää montékursseja ja –leirejä sekä on hyvillään omien valmennettaviensa menestyksestä.

”Pitää saada matala kynnys aloittamiseen, jotta saadaan uusia kuskeja myös kilpailemaan. Ilman mahdollisuutta kukaan ei pysty edistymään.”

Keskiviikkolehti esittelee myös Rainbow Giantin ja Muuramessa hevosia harrastavan Timo Takalan.

”Mielestäni hevonen opettaa enemmän ihmistä kuin ihminen hevosta. Se on palkitsevaa”, Takala sanoo. Hän ajaa kilpaa iso T-kirjain ajotakkinsa selkämyksessä.

Ajankohtaisuutisissa pohditaan, mistä ja miten tulevat jatkossa ravien palkintorahat.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi