Montén SM-kakkosen ura päättyi loukkaantumiseen – ”Ei tiedä, kestääkö jalka edes harrastekäytössä”
Seija ja Jouni Myllyharjun juhlivat Barack La Marcin voittoa viimeisen kerran Jokimaalla heinäkuun alussa.Kuva: Roosa Lindholm

Montén SM-kakkosen ura päättyi loukkaantumiseen – ”Ei tiedä, kestääkö jalka edes harrastekäytössä”

Upeasti Suomen montélähdöissä menestynyt Barack La Marc ei palaa enää kilparadoille.

Tänä vuonna yhdeksässä lähdössään lähes 20 000 euron tienestit kerännyt montétykki joutui jäämään pois lauantain PM-lähdöstä, koska kahdeksanvuotiaan ruunan hankoside reagoi viime keskiviikon kisassa. Jo aiemmin saman jalan puikkoluu oli operoitu.

”Paska juttu suoraan sanottuna”, hevosen valmentaja ja ohjastaja Seija Myllyharju harmittelee.

”Barack La Marc ei tulee enää ikinä starttiin. Hankoside reagoi pahasti. Ei tiedä, kestääkö jalka edes harrastekäytössä. Olemme sopineet Hennan (Halme) kanssa, kun se tuli meille, että emme laita sitä kiertoon. Laitetaan hevonen pois, kun se on ruuna.”

Barack La Marcin kilpauran päättyminen on kova kolaus Myllyharjuille. Ruuna ehti kasata tämän vuoden starteistaan kaksi voittoa ja neljä muuta totosijaa. Ennätyksensä 12,6aly se juoksi Prix Monté Finlandiassa, jossa se sijoittui neljänneksi.

Hieman balsamia haavoihin tuo se, että tallin toinen menestyshevonen Redhot Tap Dancer on kuntoutunut hankosidevammastaan. Myllyharju toivoo siitä Barack La Marcin seuraajaa montélähtöihin. Kuusivuotiaalla ruunalla näyttäisi olevan aineksia siihen, sillä kaksi montékisaa on tuonut kolmos- ja viitossijat. Jälkimmäinen tuli Prix Monté Finlandiassa, kun se sijoittui viidenneksi ja juoksi ennätyksensä 12,8aly.

Kärrylähdöissäkin menestynyt Redhot Tap Dancer on tienannut tänä vuonna reilut 17 000 euroa ja uran voittosumma lähentelee jo 70 000 euroa.

”Jatketaan sen kanssa. Sillä takajalan hankkari reagoi, niin kokeillaan, jos se kestäisi montéssa paremmin. Porissa olisi ensi kuussa sopiva lähtö, mutta katsotaan vielä, millä mallilla hevonen on silloin. Edetään sen kanssa pikkuhiljaa, että jalka kestäisi.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi