Iikka Nurmonen on toiminut Eeva Johanssonin ja Leo Mönttisen omistaman Pyörylän Paronin luotto-ohjastajana viime syksystä saakka.
Iikka Nurmonen on toiminut Eeva Johanssonin ja Leo Mönttisen omistaman Pyörylän Paronin luotto-ohjastajana viime syksystä saakka.Kuva: Anu Leppänen

Mönttinen Pyörylän Paronin Elitkampen-osallistumisesta: ”Sanoisin heti, että lähdemme, jos se ajettaisiin yleisölle”

Kutsu kylmäverikisaan on jo esitetty, mutta valmentaja ei ole vielä antanut lopullista vastaustaan.

Pyörylän Paroni varmisti Kavioliiga-kauden voiton lauantaina sijoittumalla Porin Kultaloimessa kolmanneksi. Leo Mönttisen valmentaman ruunan etumatka pistepörssissä toisena olevaan Morisoniin on 122 pistettä. Ennen kahden ja puolen viikon päästä ravattavaa Kuopion Kavioliiga Grand Prixiä ajetaan vielä yksi osakilpailu.  Osakilpailun voittaja kuittaa 25 pistettä ja Grand Prixin voittaja 75 pistettä. Näin ollen Pyörylän Paronin ykkössija on sinetöity jo ennen viimeisiä lähtöjä.

Kuluva kausi on ensimmäinen, kun pistepörssin voittajat palkitaan kutsuilla suurkilpailuihin. Lämminveristen voittajaksi ravannut Grainfield Aiden lunasti kutsun Kymi GP:iin, Pyörylän Paroni puolestaan Elitkampeniin.

Jälkimmäinen on edessä nopeammin, sillä se ravataan toukokuun viimeisenä viikonloppuna Solvallassa. Mönttinen kertoo, että radalta esitettiin kutsu, mutta vielä hän ei ole päättänyt, lähteekö Pyörylän Paroni kisaamaan Elitloppet-viikonloppuna.

”Siitä on alustavasti soitettu, mutta siinä on tiettyjä asioita auki, kuten matkakustannukset ja kuskiasia”, Mönttinen kertoo. ”Sanoisin heti, että lähdemme, jos se ajettaisiin yleisölle. Se on ainutlaatuinen tapahtuma. Onhan minulla pari kertaa juossut hevonen Elitloppet-viikonloppuna, mutta ei Elitkampenissa.”

Myös koronatilanne tuo omat mutkansa matkaan. Mönttinen sanoo, että kyse ei ole ylitsepääsemättömistä asioista, mutta mietintämyssy pidetään päässä vielä jonkin aikaa.

”Koronatesti pitää olla tehtynä. Ja kilpailu ajetaan sunnuntaina, niin hevosen pitäisi olla siellä lauantaina, koska en haluaisi olla siellä kahta yötä sen kanssa. Onhan se Ylivieskan Ruunakunkkareissa ollut yötä pois kotoa, mutta kaksi yötä laivamatkoineen on eri asia. Viikon tai kahden sisään teen päätöksen osallistumisesta.”

Pyörylän Paroni on sijoittunut tänä vuonna jatkuvasti kärjen tuntumaan, mutta voitot ovat kiertäneet. 11 starttia on tuottanut kaksi kakkosta ja kuusi kolmossijaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi