Morison ja Tapio Perttunen veivät Suomen cupin nimiinsä.
Morison ja Tapio Perttunen veivät Suomen cupin nimiinsä.Kuva: Anu Leppänen

Morison otti lunkisti, mutta ei silti antanut armoa

Vahvoja otteita jatkanut Morison kiersi väsymättömästi pisimmältä takamatkalta voittoon Lahden Jokimaalla ravatussa kylmäveristen Suomen Cupissa.

Lähdön ennakoitiin olevan tasainen, jossa monella hevosella on mahdollisuus napata 15 000 euron ykköspalkinto.

Eniten peliä oli kerännyt 60 metrin takamatkalta startannut Morison. Kakkossuosikiksi luotettu Karlo joutui jäämään aivan viime hetkellä sivuun kisasta. Jo aiemmin pois olivat jääneet N.P. Villari ja Ypäjä Luotsi.

Kiihdytyksessä keulapaikalle rynnisti paalun juoksuradalta startannut Hipsun Poju, joka veti avauspuolikkaan aikaan 26,5.

Toisen radan veturina toiminut Hissun Turbo ilmestyi keulahevosen kupeelle ensimmäisen kilometrin täyttyessä. Takaa-ajossa ollut Morison saavutti samassa pääryhmän, eikä Tapio Perttunen aikaillut kääntäessään Siru Juutisen valmentaman ruunan kolmannelle radalle.

Morison jyräsi määrätietoisesti kohti kärkeä ja sai kirissä peräänsä kisan toissa vuoden voittajan Raggarin. Maalisuoran alussa Hipsun Poju väsyi ulos voittotaistosta, mutta Perttusen ajokki jatkoi edelleen vahvaa menoaan ja hankki yliotteen myös Hissun Turbosta. Morison otti lopulta hallitun voiton Tuuskasen pujotellessa toiseksi ja Hissun Turbon tsempatessa kolmanneksi. Voittoaika oli 24,2ke.

”Aika lailla varmistelin. Jos ei se lähde itse vetämään, vaikea sitä on käskeäkään, se voi silloin laukata”, Perttunen kertoi alkumatkasta radan voittajahaastattelussa. ”Kun siihen tulee oikeanlainen paine, niin se pysyy helpommin ravilla. Se tuli pikkuhiljaa siinä, kun sain ensimmäisiä hevosia kiinni. Päätin heti lähteä kolmannelle ja pääsin etenemään hyvin. Se meni oikeastaan aika helposti.”

Perttunen totesi Morisonin olleen lauantaina rauhallisempi kuin edellisissä kilpailuissaan. Se helpotti myös kuskin tehtävää.

”Mitään varustemuutoksia ei tehty, hevonen oli muuten vain lunkimpi.”

Valmentaja Siru Juutinen valmentaa Morisonia, mutta myös omistaa ruunan yhdessä Harri Männistön kanssa. Treenari kuvaili hevosen olevan ”sellainen kullannuppu”. Juutinen myös ennusti 10-vuotiaan suojattinsa olevan parhaimmillaan vasta parin vuoden päästä.

Lauantain täysosuma nosti ruunan kausiansiot jo yli 55 000 euroon. Hevosen voittosumma kokonaisuudessaan kohosi reiluun 172 000 euroon.

”Olin 10 vuotta Mäkelän Tuomolla töissä. Siellä minun passina oli Ero-Mori. Kun läksin Tuomolta pois, sanoin, että jos löytyy sellainen Ero-Morin jälkeläinen, joka pysyy minulla käsissä, voisin ostaa sellaisen. Tuomo myi minulle Morisonin emän Moriveeran. Tämä on sen viimeinen varsa.”

Kavioliiga-osakilpailussa Grainfield Aiden oli jälleen vakuuttava voittaja. Ruuna esitti upean kenraaliharjoituksen ensi viikonlopun Seinäjoki Raceen, vaikka joutui jälleen taivaltamaan toista ilman vetoapua. Keulassa ravannut Jack Vader näytti jo pääsevän karkumatkalle, mutta kun Hannu Korpi antoi valmennettavalleen menoluvan, jyräsi se jälleen panssarivaunun lailla hienoon voittoon.

Korvelle lauantai oli muutenkin menestyksekäs, sillä kahden hevosen kanssa Pirkkalasta Lahteen suunnannut treenari onnistui täydellisesti, kun Langen's Airborne veti pisimmän korren omassa koitoksessaan. 6-vuotias ruuna spurttasi johtavan takaa tilaa saatuaan terävästi ykköseksi.

Myös Hannu Torvisen osalta Jokimaan ravit sujuivat loisteliaasti. Ensin hän ohjasti Matias Salon valmentaman Com Miltonin voittajaksi keulapaikalta, sitten Christa Packalenin treenaama Pica-Pica Oak kiri kuskille illan toisen ykkössijan ja lopulta saman valmentajan Stonecapes Queila kruunasi Torvisen ravipäivän lyötyään kilpasiskonsa Suur-Hollolan Best Ladyssa upean taiston päätteeksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi