Sisäpuolen Mr Stahl piti Ferrari Borkin maaliin asti takanaan.
Sisäpuolen Mr Stahl piti Ferrari Borkin maaliin asti takanaan.Kuva: Pekka Salonen

Mr Stahlin kuparinen rikki tämän kauden osalta – ”Miehinen mies”

Jaettavat sarjat olivat Vermon ravi-illan pääosassa. Tällä viikolla lähtöratoja ei määritetty voittosummien mukaan, vaan ne olivat aikaisemmista jaettavista sarjoista poiketen arvottu. Kivikovissa ikäluokkalähdöissä hyviä sijoituksia napsinut, mutta ilman kirkkainta palkintoa jäänyt Mr Stahl oli niistä yhden herra ja hidalgo.

Esa Holopainen löi Mr Stahlin kärryillä kovat piippuun kiihdytysvaiheessa ja sai keulapaikan itselleen Comway Cotterilta ja Jarmo Saarelalta.

Mr Stahl sai hetken vetää rauhassa, mutta sitten Tuomas Korvenoja teki ratkaisunsa ja kierrätti Salty Dogin johtavan rinnalle. Siihen päättyi Mr Stahlin helppo iltapuhde, ja kolmas puolikas hurjasteltiin 12-vauhdilla.

Salty Dogin Mr Stahl karisti kirivaiheessa rinnaltaan, mutta säästöjuoksun saanut Ferrari Bork oli uusi uhka. Se tuli lopussa Mr Stahlin korvalle, mutta jäi siihen.

”Sisäpuolen hevonen vastasi sitkeästi, mutta hyvin tuli meilläkin hevonen. Pikkukutina jäi, ettei ehditti ohi, mutta tiukkaa oli”, Ferrari Borkin ohjastaja Riku Salminen teki oikean havainnon lähdön jälkeen.

Mr Stahlin valmentaja Ville Mäkelä oli pähkäillyt suojattinsa juoksunkulun ennakkoon nappiin.

”Kasirata haasteita antoi lisää, mutta ajattelin meitä sen verran kunnioitettavan, että hevonen pääsee keulaan”, Mäkelä kertoi ja jatkoi kuvailemalla suojattiaan. ”Mr Stahl on oma persoonansa. Se on välillä aika karjas kotioloissa, sellainen miehinen mies.”

Viisivuotislähdössä V.G. Voitto kiritti viimeisellä takasuoralla kärkiparia Luosalan Taisto-Pro, kun Ari Moilasen ajokki vaihtoi laukalle. Se antoi erheessään tasoitusta huomattavasti, mutta ikäluokan suvereeni hallitsija rymisteli silti vielä helppoon 4000 euron arvoiseen ykköstilaan.

Suomessa aloittanut Lukaku di Quattro vakuutti avauskisassaan suuresti. Pia Huusarin valmennettava torjui kiihdytyksessä suosikki It's Raining Menin ja karkasi ylivoimaiseen keulavoittoon. Lukaku di Quattron voittoaika oli upeasti 12,9ake.

”Tutkin Ruotsin viimeisiä startteja. Viimeksi voitossaan se teki hyvän juoksun ja sitä lähdettiin mielellään toistamaan. Hevonen tuntui tosi hyvälle koko päivä, että hyvä fiilis oli”, voittajan kuski Jukka Torvinen kertoi Lukaku di Quattrosta.

Kylmäveristen kohtaamisessa Rannan Pomo ja Villieläin iskivät yhteen jälleen. Kuten toissa viikolla Voimaeläincupin finaalissa Rannan Pomo veti keulasta parhaaksi ja Villieläin ylsi toiseksi.

Ravi-ilta oli muutenkin suosikkien juhlaa, sillä myös Strong Caviar ja Eventful Swamp voittivat lähtönsä eniten pelattuina.

Lue lisää 26.10. Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo 20.10. verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T65-1: 8 Mr Stahl, 60 %, 0,97 euroa

T65-2: 2 Rannan Pomo, 50 %, 1,81 e

T65-3: 6 Strong Caviar, 33 %, 3,42 e

T65-4: 4 Eventful Swamp, 22 %, 6,29 e

T65-5: 4 Go West Young Man, 26 %, 11,03 e

T65-6: 4 Lukaku di Quattro, 22 %, 24,89 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 24,89 e

Viisi oikein -

Vaihto: 140 957,00 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi