Joulupukkikin joutuu katselemaan Arctic Horse Race -ravit tänä vuonna kotisohvalta Korvatunturilta käsin.
Joulupukkikin joutuu katselemaan Arctic Horse Race -ravit tänä vuonna kotisohvalta Korvatunturilta käsin.Kuva: Jari Piirala

Myös Arctic Horse Race ilman yleisöä - "Haluamme turvata osaltamme hienon lajimme jatkoa"

Rovaniemen ravirata kertoo Facebook-sivuillaan, että lauantain 75-ravit ajetaan ilman yleisöä ja perhetapahtuma ennen niitä perutaan.

Vaikka Lappi ei ole maan pahimpia korona-alueita ja luvat tapahtuman järjestämiseen olisi ollut olemassa, rata taipui julkisen paineen alla vastuulliseen ratkaisuun.

"Pahoittelemme yleisölle sekä yhteistyökumppaneille aiheutuvaa mieliharmia. Päätöksellämme haluamme suojella yleisöä ja turvata osaltamme hienon lajimme jatkoa koronaviruspandemian aikana", radan Facebook-sivuilla kerrotaan.

Rovaniemen Ravirata Oy:n hallituksen puheenjohtajan Osmo Huhtalan mukaan päätös oli viime kädessä helppo.

"THL:n keskiviikkoinen suositus kieltää kaikki yli 50 hengen tapahtumat koko maassa alueellisesta tautitilanteesta riippumatta ratkaisi asian. Sekä radan että koko hevosurheilun imagon kannalta olisi tässä tilanteessa ollut katastrofaalista, jos ravitapahtumasta olisi lähtenyt tautiketju leviämään", hän perustelee.

Taloudellisten menetysten suuruutta Huhtala ei osannut vielä tarkasti arvioida.

"Onneksi VIP-tilat oli järjestetty viime vuodesta poiketen sisätiloihin, eikä muutakaan tilapäisrakentamista ollut suunniteltu. Myös pilaantuvien elintarvikkeiden tilaukset ehdittiin perumaan, ne olisi haettu vasta tänään", hän aloittaa.

"Lähinnä tappiota tulee saamatta jäävästä lipunmyynnistä ja ravintolamyynnistä, ja se tappio on ehkä 10 00o euron luokkaa. Sponsorit toivottavasti ymmärtävät tilanteen, heihin ollaan parasta aikaa yhteydessä."

3.12. klo 12.50 lisätty Osmo Huhtalan kommentit ja arviot taloudellisista menestyksistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi