Kuopiossa ravataan 25.11. pikkujouluravit.
Kuopiossa ravataan 25.11. pikkujouluravit.Kuvituskuva: Juhani Hynynen

Nämä 12 ohjastajaa ovat ehdolla Savon Championiksi – ”Vastaanotto oli hirmu hyvä”

Kuopion 25.11. pikkujouluraveissa näkee päivänvalon uusi ohjastajakilpailu.

Savon Championiin on kutsuttu 12 eniten voittoja vuonna 2022 (tilanne 31.10.) ajanutta pohjoissavolaista ohjastajaa. Mikäli joku heistä on estynyt, paikan saa seuraavaksi eniten voittoja ajanut ohjastaja.

 ”Vastaanotto oli hirmu hyvä. Jollain taisi olla lomareissu varattuna, mutta kaikki kynnelle kykenevät lupautuivat mukaan. Hyväntekeväisyysasia on aina sellainen, joka saa innostumaan”, Kuopion radan toimitusjohtaja Marita Huttunen iloitsee.

Kilpailussa ajetaan 25.11. kaksi osalähtöä arvotuilla hevosilla, mutta sillä poikkeuksella, että ohjastaja saa ohjastaa itse omistamaansa tai valmentamaansa hevosta. Kaikki kilpailuun osallistuvat hevoset palkitaan vähintään 50 eurolla, ja ohjastajapalkkioita ei peritä. Kilpailun järjestäjä ja yhteistyökumppani Kultajousi lahjoittavat ohjastajapalkkiot Kultajousen päättämään hyväntekeväisyyskohteeseen.

Idea Pohjois-Savon omasta ajajakilpailusta tuli Terho Rautiaiselta.

”Hän heitti, että kun Mikkelissä oli kesällä maailmanmatkaajien lähtö, niin miksei Kuopiossa voisi olla Savon Champion. Siitä se lähti liikkeelle”, Huttunen taustoittaa.

Savon Champion -osallistujat

Tuomas Pakkanen

Iikka Nurmonen

Jukka-Pekka Kauhanen

Niko Riekkinen

Veli-Pekka Toivanen

Riku M Lindgren

Elina Pakkanen

Jani Hartikainen

Miina Soini

Kimmo Kärkkäinen

Esko Majala

Kimmo Taipale

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi