Jorma Kontio on kautta aikain toinen Suomen urheilun lähettilään arvon saanut henkilö.
Jorma Kontio on kautta aikain toinen Suomen urheilun lähettilään arvon saanut henkilö.kuva: Jussi Lähde

Näillä sanoilla Anna-Julia Kontio juonsi Jorma Kontion Suomen urheilun lähettilääksi

Suomen Urheilugaala osoitti jälleen kerran urheilun olevan kaiken muun ohella suuria tunteita. Yksi illan sydämeenkäyvistä hetkistä oli tyttären ja isän kohtaaminen lavalla. Ratsastaja Anna-Julia Kontio sai kunnian julkistaa isänsä Jorma Kontion saaman huomionosoituksen.

"Seuraava palkinto menee henkilölle joka on vuosikymmenien ajan pitänyt Suomen mainetta yllä maailmalla. Hän on uskomattoman pitkällä urallaan noussut maailman terävimmälle huipulle ja saavuttanut niin paljon voittoja, että kaikki ovat seonneet laskuista jo aikoja sitten. Ilman tätä henkilöä hänen lajinsa ei olisi sitä, mitä se tänä päivänä on. Suomen urheilun suurlähettiläs -palkinnon saa isäni, Jorma Kontio", Anna-Julia Kontio juonsi harvinaisen huomionosoituksen. Ennen Jorma Kontioa vastaavan arvon on saanut vain  Formula ykkösten maailmanmestari Mika Häkkinen vuonna 2009.

"Kiitos kaikille ja kyllä tää oli minulle ittelle yllätys. Että Anna-Juulia jakaa palkinnon. Että ihan liikuttuu itte. Että ei voi muuta kuin kiittää kaikkia", Jorma Kontio totesi tunteella.

Isän, tyttären ja koko suomalaisen urheilukansan yhteisen hetken voi katsoa YLE Areenasta. Suomen urheilun lähettilään palkitseminen alkaa lähetyksestä 26 minuutin ja 30 sekunnin kohdalta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi