Veijo Heiskaselle jäi Mack Lobellistä hienoja muistoja
Veijo Heiskaselle jäi Mack Lobellistä hienoja muistojaKuva: Tapio Mäenpää

Näin Veijo Heiskanen muistelee Mack Lobellia: "Ainutlaatuinen juoksutekniikka"

Veijo Heiskanen on saanut istua kahden legendan rattailla.

"Varennea olen ajanut vain hiitillä mutta Mack Lobellin kanssa sain kilpailla monta kertaa. Se oli erikoinen hevonen, jotenkin tuntuu että sen kanssa oli helpompi voittaa kun hävitä. Ja niinhän sen kanssa usein miten kävikin, se taisi voittaa kolmestakymmenestä yhdeksästä Ruotsin ajan  startistaan kolmekymmentä", Heiskanen muistelee.

Heiskasen mukaan Mack Lobellin ylivoima perustui hevosen ainutlaatuiseen juoksutekniikkaan. "Se oli toki vahva hevonen mutta tuntuu että ei se koskaan kilpaillessaan tainnut antaa itsestään kaikkea ulos. Juokseminen oli sille vaan niin helppoa. Se juoksi kaikkein kovimpia kiosoja mutta voitti silti vaikka jätti aina voimia varastoon."

Heiskanen kuvailee Mack Lobellia luonteeltaan erikoiseksi ja arvonsatuntevaksi hevoseksi. "Tuntuu että se oli aina omissa ajatuksissaan. Se oli oman itsensä herra ja kaikki asiat tehtiin sen oman mielen mukaan. Sen pillin mukaan tanssittiin."

Heiskanen ajoi Mack Lobellilla muun muassa vuoden Hugo Åberg Memorialin voiton. "Omistaja vaihtoi kuskia ennen Elitloppetia, se jäi Mack Lobellin kanssa kokematta."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi