Viime vuonna Finlandia-ajon voittanut Pastore Bob kiihdyttää tänä vuonna kuutosradalta.
Viime vuonna Finlandia-ajon voittanut Pastore Bob kiihdyttää tänä vuonna kuutosradalta.

Näistä asetelmista Finlandia-ajoon – Suomalaiset eturivissä

Maanantaina suoritettiin ensi lauantaina Vermossa kilpailtavan Finlandia-ajon rata-arvonta. Asetelmista voi sanoa, että suomalaisosallistujilla oli arpaonni puolellaan.

Viime startissaan Vermossa loistanut Next Direction väläytteli viimeksi lähtönopeuttaan ja pääsee nyt hyödyntämään sitä ykkösradalta. Rinnalta kiihdyttää kakkosradalle arvottu Chief Orlando, jonka omistaja Esa Himanen oli paikan päällä seuraamassa rata-arvontaa.

”Erittäin hyvä fiilis", hän hehkutti arvonnan jälkeen. "Saatiin melkeinpä paras mahdollinen paikka, kun on mailin matka kyseessä. Meidän hevonen lähtee myös kovaa, joten mielenkiintoista nähdä kuka on ensimmäisessa kurvissa keulapaikalla. Se, joka johtopaikan saa haltuunsa on todennäköisesti kolmen parhaan joukossa maalissa."

Omistaja luottaa omansa iskukykyyn, mutta tunnustaa myös realiteetit vastuksen ollessa hurja.

"Mielestäni Chief Orlando pystyy olemaan sijoilla 3-5. Lähdöt pitää tietysti aina ajaa ensin."

Kilpailun suursuosikki Readly Express oli sekin onnekas saadessaan arvonnassa kolmosradan. Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi pitää asetelmia mielenkiintoisena ja uumoilee kovaa avausta.

"Suomalaisille tuli melko hyvät radat. Kotimaiset osanottajat yleensä vetävät ihmisiä paikalle, mutta Readly Express on tietysti tämän vuoden suurin vetonaula. Ennakkolippuja on myyty todella paljon. Ero viime vuoden lipunmyyntiin on todella iso. Toivotaan kelien olevan suosiolliset lauantaina."

Suurkilpailun voittajalle on luvassa 110 000 euron ykköspalkinto sekä kutsu toukokuun viimeisenä sunnuntaina kilpailtavaan Elitloppetiin, joka on Euroopan merkittävin lyhyen matkan kilpailu.

Alla Finlandia-ajon lähtölista kokonaisuudessaan.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi