Naputus liikahti monta pykälää eteenpäin - "Tosissaan kohti kuningatarkilpaa"
Naputus (15) puristaa maalisuoran taistossa niukasti ohi Virin Veijarista.Kuva: Kirsi Kantokoski

Naputus liikahti monta pykälää eteenpäin - "Tosissaan kohti kuningatarkilpaa"

Kari Viljakaisen kasvattama, omistama ja valmentama Naputus onnistui huipputärkeässä paikassa Kaustisen kylmäverivoltissa.

Vähäisten pisteiden vuoksi keskiviikolta Kohti kuninkuusraveja -lähdöstä Vermosta karsittu Naputus sai balsamia haavoille Kavioliiga-raveissa. Tammojen puolella yrittäjiä kuningatarkilpaan on runsaasti, joten jatkoa ajatellen Kaustisen voitolla saattaa olla ihan ratkaiseva merkitys kisapaikan saamiseksi. Voiton myötä Kari Viljakainen pääsee valmennettavallaan taas mukaan yrittämään pisteitä kuningatarkilvan kohdelähdöistä.

Naputus otti ykkössijan pienellä marginaalilla ja jättimäisellä 38,66, mutta mistään tuurivoitosta ei voi suinkaan puhua. Juha Länsimäen ajokki liikahti viimeisellä takasuoralla aivan omaa vauhtiaan mukaan kärkikolmikkoon ja vaikka maalisuoralla Virin Veijari antoikin tiukan vastuksen, otti Naputus lopulta omansa.

"Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Naputusta ajoin", Länsimäki kertasi. "Sille on usein tullut laukka kesken kirin ja sainkin evästystä, ettei selästä kannata kääntää mihinkään. Pitkään pohdin ratkaisua, mutta rohkea rokan syö, ja otin viimeisellä takasuoralla riskin. Kaveri antoi hyvän vastuksen. Yritin tähdätä riskillä maalin kohdalle ja Naputus otti hienon ykkössijan."

Valmentaja oli syystäkin onnellinen kasvattinsa väkevästä suorituksesta.

"Tätä voittoa on monta kertaa haettu", Viljakainen huokasi. "Kotona tamma on mahdottoman rauhallinen ja saattaa vielä katoksellakin olla puolinukuksissa. Sitten kun kärryt lyödään perään ja mennään radalle, niin siihen tulee energiaa välillä liikaakin."

Kauden päätavoite siintää kirkkaana tulevaisuudessa. Onnistuminen antoi unelmille lisäpuhtia.

"Kesän päätteeksi yritetään tosissaan Forssan kuningatarkilpaan. Seuraavaksi olisi 11. huhtikuuta tarjolla Kuopiossa tammalähtö, jossa olisi jaossa kuningatarkilpaan pisteitä. Tämä onnistuminen oli siinä mielessä tärkeä, että nyt päästään Kuopioon mukaan", Viljakainen vahvisti.

Lue lisää Kaustisen Kavioliiga-raveista keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi