Jukka Kinnusen treenaama Nashville Nancy pyrkii jatkamaan voittojen tiellä keskiviikkona.
Jukka Kinnusen treenaama Nashville Nancy pyrkii jatkamaan voittojen tiellä keskiviikkona.Kuva: Anu Leppänen

Nashville Nancy hamuaa jo kolmatta perättäistä voittoaan – ”Se ei ole oikein tehnyt huonoa suoritusta missään vaiheessa”

Jukka Kinnusen valmentama tamma lähtee suosikkina keskiviikon seitsemänteen lähtöön.

Nashville Nancy on ylittänyt maalilinjan ensimmäisenä kahdessa viime startissaan. Viimeisin täysosuma tuli lauantaina Seinäjoella, joten kunnossa ei pitäisi olla moitteen sijaa.

”Lauantain juoksu oli ihan ok. Siinä kumminkin käytiin aina välillä härkkimässä, niin siihen nähden kelpo suoritus”, Kinnunen arvioi. ”Ihan samanlainen se ei ollut kuin edellisessä kisassaan Vermossa, mutta nyt oli starttiväli yli kaksi ja puoli viikkoa. Hevonen on ollut ihan normaali kotona. Eihän sitä ikinä tiedä, se oli silloin, nyt on nyt. Ei näistä voi koskaan mennä vannomaan. Ainakin nyt kaikki näyttäisi olevan kunnossa.”

Kinnusen luotto omaan hevoseen on kova. Eikä se horju, vaikka Vermosta ei voittoa tulisikaan.

”Se ei ole oikein tehnyt huonoa suoritusta missään vaiheessa. Alkaa miehelläkin luotto olla kova, vaikka se onkin tuommoinen pieni kissa. Ja Hannuhan (Torvinen) on niin hyvä. Meillä on todella hieno yhteistyö”, Kinnunen kehuu. ”Vaikka se olisi tänään viimeinen, en vaihtaisi sitä yhteenkään hevoseen tässä lähdössä. Enkä monessa muussakaan. Ainoastaan kerran se on juossut itsensä väsyksiin, mutta silloin sillä oli keuhkoputkentulehdus.  Ei se parane kuitenkaan lähteä rinta rottingilla henkseleitä paukuttamaan. Täältä on niin monesti lähdetty ilman, että on saatu mitään.”

Keskiviikkona Nashville Nancy starttaa samojen varusteiden kera kuin tähänkin saakka.

”Ei tule mitään kikkailuja, perussettiä. En tykkää aloittelijoilla kikkailla, jotain pitää jättää tulevaisuuteenkin.”

Kimppavarsa huipputammasta

Kinnusen aiemmista kilpahevosista muistetaan etenkin huipputamma Amazing Soul. Valmentaja raportoi keväällä ensimmäisen varsan saaneelle 13-vuotiaalle kuuluvan hyvää. Riflemaniksi ristityn esikoisen isä on Father Patrick.

”Se on upea varsa. Kapasiteettia olen pyrkinyt hakemaan molemmin puolin. Lopputulos nähdään sitten neljän vuoden päästä. Olen kasannut porukkaa siihen ympärille, en halua luopua siitä mistään hinnasta.”

Kinnunen löytää Nashville Nancyn ja yli 345 000 euron voittosumman keränneen tamman välillä yhtäläisyyksiä, vaikka saavutukset eivät luonnollisesti ole vielä lähellekään vastaavia.

”Se muistuttaa monelta osin Amazing Soulia. Tuntuu, ettei se halua tehdä lainkaan virheitä, ravaaminen on helppoa, eikä ratojen kallistuksilla ole väliä.”

Vermon ravit alkavat keskiviikkona klo 18. Tapahtuma järjestetään tälläkin viikolla ilman yleisöä alueen koronatilanteen vuoksi.

Tarvitaanko Nashville Nancylle tukimerkkejä Hevosurheilun Toto65-ideavihjeessä? Katso tästä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi