Nazareth hurjasteli SE-tuloksen Kaustisella
Kimmo Aholalla oli Kaustisellakin syytä hymyyn.Arkistokuva: Pekka Salonen

Nazareth hurjasteli SE-tuloksen Kaustisella

Kimmo Aholan suojatti Nazareth palasi ennätyskunnossa tauolta Kaustisen maanantairaveissa.

Tammojen lyhyen matkan tasoitusajossa pidettiin hirmuvauhtia alusta asti, sillä keulaan ampaissut Julienne Cane joutui avaamaan ensimmäiset 500 metriä 09,5-vauhdilla. Kierroskin mentiin vielä yhtätoista, eikä tempo kauheasti maalia kohti hiipunut.

Santtu Raitalan ohjastama Nazareth kirmasi sisäratajuoksun päätteeksi loppua terävimmin ja pisteli selvään voittoon. Tamman voittoaika oli komeasti 11,9/1600 metriä. Se alittaa puolella sekunnilla Chicharitan nimissä olleen entisen tammojen lyhyen voltin SE-ajan.

”Suomen ennätykset ovat aina kovia. Joka ikinen kerta, kun hevonen sellaisen rikkoo, on se hieno suoritus”, Santtu Raitala huomautti. ”Suomen ennätys kertoi sekä siitä että hevonen palasi tauolta huippuvireessä ja että olosuhteet ovat mainiot. En hämmästynyt, että Nazareth pystyi voittamaan, mutta se, että millaisella tuloksella se sen teki, oli hämmästyttävää.”

Keulapaikka valttia karsinnoissa

Kaustisen maanantairavien päälähtöinä ravattiin Avain Säästöpankki Challenge –karsinnat. Kolmesta karsintalähdöstä pääsi jokaisesta neljä parasta 8.7. Kaustisella 4000 euron ykköspalkinnolla kisattavaan loppukilpailuun.

Jokainen karsintakoitos voitettiin keulajuoksulla, eikä maalikameran kuvaa tarvinnut tutkia.

Santtu Raitalan ohjastama Aurora's Dream ja Niko Jokelan ajama Charly Du Treble ravasivat kumpikin karsintavoitoissaan voittoajaksi 13,4aly. Aurora's Dream lähtee finaaliin ykkösradalta.

”Paljon olen hevosen juoksuja nähnyt, mutta eka kerran kyydissä istuin. Aurora's Dream on ahkeran ja hauskantuntuinen, mutta keskittyi tänään oikeisiin asioihin – ja tulos oli sen mukaista”, Santtu Raitala puhui.

Charly Du Tremblelle valittiin finaaliin rata kaksi.

”Charly Du Tremble on oikein tosi nopea avaaja. Se lähti liinat kiinni ihan omaa vauhtiaan. Tosi nopea hevonen”, Niko Jokela kuvaili ajokkiaan.

Ennen pääpelinkohteita ajetussa ensimmäisessä karsinnassa Mr Chargerin ykköstilaan riitti tulos 15,3aly. Hannu Vihelän suojatti kiihdyttää finaalissa matkaan radalta 3.

Lue lisää Kaustisen raveista keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 6 Aurora's Dream, 20 %, 3,61 euroa

T5-2: 4 Charly Du Tremble, 67,65 %, 6,84 e

T5-3: 3 Nazareth, 24 %, 10,20 e

T5-4: 6 Helkan Urho, 32 %, 13,13 e

T5-5: 6 Xet Diablo, 33 %, 16,61 e

Vaihto: 68 626,25 euroa

Avain Säästöpankki Challenge -finaalin lähtöratajärjestys

1 Aurora's Dream

2 Charly Du Tremble

3 Mr Charger

4 Brexit

5 Miya Gran

6 Too Macho For You

7 Cecilia Cheerful

8 Star Girl One

9 Plastig Bag

10 Count Romeo

11 Fast Hero

12 Izaak Du Boulay

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi