Jättiyllättäjä Neige du Pommier hallitsi Matti Nisosen ohjastamana Lappeen maalisuoraa. Kuva Harri Lind.
Jättiyllättäjä Neige du Pommier hallitsi Matti Nisosen ohjastamana Lappeen maalisuoraa. Kuva Harri Lind.

Neige du Pommier räjäytti kaikkien aikojen pommin

Lämminveristen Villinmiehen Tammakilpailussa koettiin kaikkien aikojen yllätys.

Arctic Model piti sisäradan edulla johtopaikan ja sai suursuosikki EL Catwalkin rinnalleen. Tänään ei kuitenkaan ollut kummankaan ikäluokan kärkitamman päivä. Voittajaksi kiri Matti Nisosen kolmanneksi sisäradalle piilottama Neige du Pommier. Se pääsi viimeisessä kaarteessa etenemään johtavan perään ja sai siitä maalisuoran alussa tilaa. Kun Nisonen käänsi tamman hyökkäykseen, lähti se ahnaasti, hieman jopa liian.

"Oikein säikähdin, kuinka kovaa se lähti siitä", Nisonen hymyili. "Hetken aikaa hollailin sitä, ettei satu vahinkoa ja sitten loppu oli helppoa."

Loppukilpailuun 3 000 euron voittosummalla piti maalisuoralla ikäluokan tähtitammoja pilkkanaan ja yli kymmenkertaisti voittosummansa 35 000 euron ykkösellä.

Neige du Pommierin kasvattaja-omistaja-valmentaja Jyrki Jauhiainen on Lappeenrannan ravielämän näkyvimpiä hahmoja, mutta yleensä hänet on totuttu mieltämään enemmän ravipolitiikkona. Nyt kotiradan suurkilpailusta tullut 131,27-kertoiminen voitto sai Jauhiaisen lähinnä hölmistymään. Hän oli niin hämmentynyt, ettei oikein osannut vielä edes iloita.

"On tässä sulattelemista, kun rohkeimmissa kuvitelmissa ajattelin korotettua rahaa", Jauhiainen myönsi.

Voittoaika oli hieno 13,7ake. Kiikku's Chance jatkoi hyvää kauttaan kakkosena, Arctic Model oli kolmas ja EL Catwalk tiputettiin viidenneksi.

Suomenhevosten puolella suursuosikki Taruntuuli piti keulasta pintansa, vaikka ohjastaja-valmenta Esa Holopainen ei aivan tyytyväinen sen panokseen ollutkaan.

"Se oli lämmityksessä hirmu pirteä, mutta sitten startissa pettymys, vaikka voittikin", Holopainen koki. "Meno oli nihkeää ja se voitti luokallaan."

Holopainen oli kuitenkin onnellinen Taruntuulen omistajan puolesta. Heikki Taipale satsaa rajusti raviurheiluun ja nyt sitä palkittiin.

Neige du Pommierin voitto nosti T76-rivin arvo yli 4 000 euron, kun siihen asti peli oli ollut suosikkipitoinen. Nopsan Vauhdin keulavoitto aloitti rivin. Suomenhevoslähdöistä ravikuninkaan ja -kuningattaren maalisuoran mittelö oli päivän urheilullisia kohokohtia. Jokivarren Kunkku piti Saaga S:n kurissa 19,5-lopetuksessa.

Victory Bonsai on yksi Suomen kovimpia lämminverinousukkaita. Ori runttasi hienolla kirillä hopeaadivisioonan ykköseksi. Voittoaika oli 11,7a, joka jäi vain pari kymmenystä Lappeen rataennätyksestä. Kultadivarissa Outlaw Merci sitten siirsi rataennätyksen uusille sekuntiluvuille ja paineli 10,9a. Lahjakas, mutta aiemmin epävarma Valentin Laday menee tällä erää kuin juna kiskoilla, eikä saanut pronssidivisioonassa muista kunnon vastusta.

Keskiviikon Hevosurheilussa Lappeenrannan aurinkoisen ravipäivän tunnelmat ja taustat.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi