Special Topmodel voitti Tammavaltikan avausmatkan ajalla 12,5aly.
Special Topmodel voitti Tammavaltikan avausmatkan ajalla 12,5aly.Anu Leppänen

Nelivuotias löi vanhemmat kilpasiskonsa Tammavaltikan avausmatkalla – ”Se oli jo tänään aika hyvä”

Kunkkareiden avajaispäivänä haettiin asetelmat lauantaina juostavaan Tammavaltikan toiseen osakilpailuun.

Perjantaina lämminveritammat kisasivat 1640 metrin matkalla. Jälleen kerran nähtiin, että etenkin lyhyen matkan kisassa lähtöpaikat ja juoksunkulku ovat suuressa roolissa.

Ruotsista Forssaan saapunut Special Topmodel esitteli lähtönopeuttaan ja paiskasi ongelmitta keulaan. Sen sijaan toinen Ruotsista Pilvenmäelle matkannut tamma, Greta Sisu juuttui kolmannelle radalle ja pääsi laskeutumaan johtavan rinnalle vasta päätöspuolikkaan alussa.

Santtu Raitalan ohjastama Special Topmodel piti keulassa reipasta tempoa, ja maalisuoralle kaartui tasainen rintama hevosia. Greta Sisun taivuttua, oli Raitala pakotettu vapauttamaan johtavan takana matkannut Her Royal Highness kirikaistalle. Jukka Torvisen ajokki spurttasi hyvin, mutta ei ehtinyt edelle. Niinpä avausmatkan ja 7 500 euron ensipalkinnon vei Mika Haapakankaan valmentama Special Topmodel. Kolmanneksi kiri True Devotion.

”Tämä on oikein tosi nopea hevonen lähtemään liikkeelle, sitä se on ollut aina Ruotsissakin. Tänäänkin se lähti ekat 50 metriä niin kovaa, että heti tunsi sen pääsevän keulapaikalle”, Raitala kertasi kiihdytystä.

”Loppukurvissa oli tosi mielenkiintoinen katsella ulos, kun siellä oli tosi monta kirikykyistä hevosta, ja toisaalta meidän selässä oli hevonen, joka liian aikaisin vapautuessaan heittää meille vakavan haasteen.”

Kokonaiskilpailun voitto ratkeaa huomenna 2640 metrin matkalla. Voittaja on nopeimman kokonaisajan kahdella osamatkalla kellottanut hevonen. Osakilpailun voitosta kuittaa 7 500 euron ensipalkinnon. Lisäksi kokonaiskilpailun voittaja palkitaan viekä 15 000 eurolla.

Vasta 4-vuotias Special Topmodel kiihdyttää huomenna seiskaradalta.

”Mika oletti, että huomenna nähdään parempi Special Topmodel, mutta se oli jo tänään aika hyvä”, Raitala välitti valmentaja Haapakankaan mietteet.

Raitala ohjasti myös toisen Toto5-voiton. Sen toi avauskohteessa Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Rahajamatch, joka hallitsi kisaa keulapaikalta. Saman tempun teki toisessa kohteessa Iikka Nurmosen ohjastama Nevan Kurko.

Perjantaina kilpailtiin myös Urpo Nummen muistoajona ajettu Raviurheilun legendat -lähtö ja Kivikylän Komeetta -kilpailusarjan finaali. Näistä voit lukea lisää täältä.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 8 Rahajamatch, 7,02%, 13,87 euroa

Toto5-2: 1 Nevan Kurko, 18,37%, 40,02 €

Toto5-3: 2 Picardie, 16,49%, 134,73 €

Toto5-4: 4 Special Topmodel, 13,57%, 473,49 €

Toto5-5: 3 Vauhti Teppo, 13,82%, 2068,79€

Vaihto: 88 799,19 €

Special Topmodel voitti Tammavaltikan avausmatkan ajalla 12,5aly.
Legendojen kohtaamisessa tiukka voittotaisto - ”Tuurissaan oli, että pysyi ravilla”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi