Nobel Amok kilpaili Thomas Lönniltä ja Robert Berghiltä 77 kertaa totosijoin 22-5-7 ja juoksi reilut 1,9 miljoonaa kruunua ja ennätyksen 10,5. Kuvan tyylinäyte syksyltä 2017 Solvallasta.
Nobel Amok kilpaili Thomas Lönniltä ja Robert Berghiltä 77 kertaa totosijoin 22-5-7 ja juoksi reilut 1,9 miljoonaa kruunua ja ennätyksen 10,5. Kuvan tyylinäyte syksyltä 2017 Solvallasta.Kuva: Kanal75

Neljä starttihevosta huudettiin Suomeen – ostajina mm. Janne Mäenpää ja Maajussi-Teija

Traveran nettihuutokaupasta tarttui lauantai-iltana suomalaisostajien haaviin neljä starttihevosta.

Nimekkäimmän, 75-tasollakin mainiosti menestyneen Nobel Amokin Nina Pettersson-Perklén huusi Janne Mäenpäälle 150 000 kruunulla. Sen viimeisin hopeadivisioonan voitto on kesältä 2019 Bodenista, mutta viimeiset 1,5 vuotta menestys on ollut vaisumpaa.

”Nyt kun se taas voitti pari viikkoa sitten, se teki sen hyvällä tyylillä. Kun hevonen tulee Robert Berghiltä, peruskuntoa ei varmasti tarvitse alkaa ajaa, mutta toivotaan, että paikanvaihdos ja treenien muuttuminen piristävät aikuista hevosta”, Pettersson-Perklén toivoo.

Janne Mäenpää oli kiinnostunut kolmesta muustakin hevosesta, joista viimeinen huuto Nina Pettersson-Perkléniltä tuli myös 4-vuotiaasta Kratos di Quattrosta (Ready Cash). 160 000 kruunun hinta tuntui kovalta siihen nähden, että ruuna on startannut vasta kerran ilman menestystä, mutta tulevalla valmentajalla oli asiasta parempaa tietoa.

”Kratos di Quattro lähti liian halvalla. Siltä on vaan tähystysleikattu molemmat etupolvet, minkä takia se on myöhässä Mutta mitä olen jutellut ja hoitajan blogia lukenut, se on hiitannut Solvallassa kevään tosi hyvällä tyylillä ja hyviä vauhteja, Startissa se laukkasi ekaan kurviin ja putosi kauas pois kuvista, mutta tuli pidellen muiden selässä maaliin”, Pettersson-Perklén kehuu.

”Siinä on paljon sisällä, mutta luonteen kanssa on ollut haastetta. Ruunauskaan ei rauhoittanut sitä heti niin kuin toivottiin, mutta luulen, että se tarvitsee vain lisää aikaa.”

”Hevoset tulevat Suomeen heti, kun saadaan kyydit järjestymään. Voi olla, että haen ne itsekin, jos käydään kohta Ruotsissa kilpailemassa”, Pettersson-Perklén lisää.

Teija Särkelä jatkoi huutokauppaostoksiaan ja huusi 110 000 kruunulla Rocking Flaxin. 5-vuotiaan ruunan statistiikka 21 startista on 3-3-3 ja voittosumma 197 500 kruunua. Jarmo Kauppinen osti puolestaan 65 000 kruunulla Esther Richin. 5-vuotiaan tamman 28 startin statistiikka on 3-4-4 ja voittosumma 307 300 kruunua.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi