Joyride Luxi yllätti itsensä Graceful Swampin derbykarsinnassaan ja juoksi myös kriteriuminsa finaalissa. Nyt se sai treenikaverikseen Farnorth Chapin.
Joyride Luxi yllätti itsensä Graceful Swampin derbykarsinnassaan ja juoksi myös kriteriuminsa finaalissa. Nyt se sai treenikaverikseen Farnorth Chapin.Kuva: Pekka Salonen

Niemiseltä nelivuotias Sipi Erkkilälle – ”Oli mahdollisuus ottaa se omille treenikaveriksi”

Farnorth Chap (Classic Photo) muutti kolmivuotiskautensa päätteeksi Sipi Erkkilän valmennukseen Forssan Pilvenmäelle.

Markku Niemiseltä ruuna starttasi 12 kertaa ollen kahdesti toinen ja kahdesti kolmas, mutta riittämättä ikäluokkalähtöihin.

”Omistaja (Jari Tiainen) on pitkäaikainen kaverini, joka asuu nykyään Inarissa. Hänen kanssaan tuli juttua, kun kolmivuotiskausi rupesi olemaan lopuillaan, että mulla oli mahdollisuus ottaa se omille treenikaveriksi. Vajaan kuukauden päivät se on nyt ollut ja ihan mukavalta tuntuu. Ja tasaisestihan se on mennyt, kerran vaan jäänyt ilman rahaa”, Sipi Erkkilä taustoittaa.

Ennestään hänellä oli Ihamäen tallissa Forssan Pilvenmäellä kaksi omaa hevosta.

”Nyt 3-vuotiaaksi kääntyneestä Deep Blue Fontista tein jo keväällä päätöksen, että 2-vuotiaana sillä ei ajeta kilpaa. Se sai sitten olla pari kuukautta Väreen Emmalla laitumellakin, mutta meni silti niin hyvin, että ajoin silti syyskuussa koelähdön. Alkutalvesta aletaan varmaan starttailemaan”, Erkkilä suunnittelee.

Joyride Luxille tuli jalkoihin viime kesänä vähän vaivoja ja syksyllä turvotusta ja rupea, liekö ollut virusta vai vaan kurarupea. Nyt on päästy ajelemaan mukavasti, mutta aloitus menee kevääseen.”

Kolmen ajohevosen lisäksi Forssassa asuvaa Sipi Erkkilää on työllistänyt lokakuun lopusta lähtien osa-aikainen Porin ratamestarin pesti.

”Nyt on Porissa joutunut käymään aika useastikin, kun kelit on vaihdelleet. Normaaliaikaan käyn siellä ravipäivinä ja raveja edeltävinä päivinä sekä keskiviikkoisin, kun on valaistuhiitti-ilta ja joka toinen lauantai, kun on harjoitusravit. Muina päivinä rataa hoitelee ohjeitteni mukaan viereisestä maansiirtofirmasta Kirsi Nordman”, Erkkilä kuvailee työtään ja työnjakoa.

”Pilvenmäellä hevoset ruokitaan ja hoidetaan, minun ei tarvitse kuin käydä ajamassa niitä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi