Niko Kärnä kaasutti voitokkaasti lähtöradalta neljä Freeholdin raveissa perjantaina ajokillaan Blenheim. Kuva Freehold Raceway live streaming
Niko Kärnä kaasutti voitokkaasti lähtöradalta neljä Freeholdin raveissa perjantaina ajokillaan Blenheim. Kuva Freehold Raceway live streaming

Niko Kärnä ajoi voittoon Amerikassa - "Fiilis on aika mahtava"

Myöhään perjantaina Suomeen kiiri ilouutinen kaukaa USA:sta. Kiitos ennakkoluulottomasti Amerikkaan töihin lähteneen Niko Kärnän, 23.

Freeholdin päivän viimeisen lähdön voitti nuori suomalainen Niko Kärnä. Hän ajoi työnantajansa Lucas Wallinin valmentamalla 5-vuotiaalla ruuna Blenheimilla (Yankee Glide - Are You Ready - Broadway Hall), jonka omistajat ovat ontariolaiset Steve Organ ja Asa Farm sekä Thomas Nurmi Washingtonista.

Tavoitimme Niko Kärnän kilpailun jälkeen messengerillä voittohaastatteluun.

Hyvä Niko, onnittelut voitosta! Miltä nyt tuntuu?

"Fiilis aika mahtava, unelmat on tehty toteutettavaksi!"

Kerro Blenheimista?

"Blenheim tuli Per Henriksonilta Kanadasta, se ei oo loistanu tänä vuonna, kun sillä on ollu aika paljon vaivoja. Nyt tuntuu, että ollaan oikeella tiellä. Blenheim on ollu aina hyvä hevonen, se juoksi 2-3v ikäluokka lähdöissä, sijottu niissä hyvin ja tienas 190k rahaa."

Mitä jatkossa tapahtuu?

"Mennää päivä kerrallaan ja koitetaan kestää terveenä, toivottavasti saadaan itseluottamus hevoseen takaisin", Niko Kärnä tekstasi viestiinsä.

Voittopalkinto oli 1600 dollaria, voittotulos 14,0a/1609 m ja voittajakerroin 2,50.

Puolen mailin eli 804 metrin mittaisen Freeholdin raviradan rataennätys 11,2a on vuodelta 2007. Sen juoksi tamma Mystical Sunshine.

Katso video juoksusta Freeholdin verkkosivun videokirjastosta replays-välilehdeltä, valitse päivä 2.11. ja lähtö 9.

Katso tulokset Ustan verkkosivulta täältä.

Niko Kärnä kaasutti viimeisessä kaarteessa jo omille teilleen ja Blenheimin voitto oli ylivoimainen. Kuva: Freehold streaming

Ylivoimainen voitto sytytti nuoren suomalaisajajan villiin voittotuuletukseen Amerikassa.

Niko Kärnästä Hevosurheilun verkkosivulla kirjoitettu aiemmin myös jutuissa:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi