Juha Ahjolinna kertoo Veikkauksen ravipelien uudistuksista vuodelle 2023.
Juha Ahjolinna kertoo Veikkauksen ravipelien uudistuksista vuodelle 2023.Kuva: Anu Leppänen

Nopea rytmi säilyy maanantairaveissa, pelimuotona Toto4 euron panoksella ja korotetulla palautusprosentilla

Veikkaus tuo kotimaan ravipeleihin vuodenvaihteessa merkittäviä uudistuksia.

Kahdella radalla limittäin ajettu Magic Monday poistuu tarjonnasta, mutta sen nopea rytmi ei. Maanantain uuden pääpelin T4:n kohteet ajetaan jatkossa yhdellä radalla ilman lämmitysvälejä. Oikea rivi saadaan selville noin 50 minuutissa.

”Muu urheilutarjonta on usein maanantaisin hiljaisempaa, ja haluamme tarjota jatkossakin jotain erilaista maanantai-iltoihin”, Veikkauksen tuoteryhmäpäällikkö Juha Ahjolinna perustelee.

Koska lämmityksiä ei T4-kohteiden välissä ajeta, kaikki lämmittely- ja muu viime hetken informaatio on TotoTV:n asiantuntijoiden ja katsojien käytettävissä ennen pelin sulkeutumista.

Pelillistä haastetta maanantai-iltoihin tuo se, että T4-peli pelataan normaalin 20 sentin sijasta euron panoksella. Se kasvattaa systeemien hintoja, mutta myös voittoja, jotka eivät jää helpoillakaan kierroksilla hevillä pohjalukemiin. Varsinkaan, kun palautusprosentti on normaalin 65:n sijasta 75.

Kaikkina tammikuun maanantaina Euronelkussa on 40 000 euron bonus. Avauskierroksella 2.1. pelissä on lisäksi 160 000 euron takuujakosumma.

”Arvioimme jatkoa helmikuun jälkeen pelin suosion ja saadun palautteen pohjalta”, Ahjolinna lupaa.

T4 tulee myös sunnuntain pääpeliksi. Sunnuntairavit ajetaan jatkossa matalalla profiililla ja palkintotasolla, joten vaikeutta riittää 20 sentin panoskoollakin. Jos täysosumia löytyy vain yksi, voitto on vähintään 50 000 euroa.

Takuupotti palaa myös tiistain ja torstain T5-peliin. Se starttaa 100 000 eurosta ja kasvaa 1000 eurolla jokaisella kierroksella, jolla se ei laukea. Takuupotti voi kasvaa 200 000 euroon saakka.

Perjantaina T5-peliin tulee tuplausominaisuus. Jos voitto-osuus on 5000:n ja 6000:n euron välillä, se maksetaan kaksinkertaisena.

Keskiviikon pääpeleinä jatkaa T65. Kunkin kuukauden ensimmäinen keskiviikko on ns. Kuuma keskiviikko, ja T65-pelissä on silloin jackpot-kierros. Lisäksi erikseen mainituille keskiviikoille asetetaan tarjolle ns. hattutemppujackpot. Se kaksinkertaistaa Toto65 pelin 6 oikein -voitot, mikäli nimetty kuski voittaa Toto65-pelin kolme osalähtöä.

Divisioonajärjestelmän paluu lisää urheilullista mielenkiintoa lauantain Kavioliigaraveja kohtaan. Pelillistä mielenkiintoa tuovat T75-pelin jackpotit. Jakamattomat Suomen T75-pelin voittoluokat jaetaan seuraavalla kierroksella, jonka kanssa ei ole päällekkäistä Ruotsin jackpot-kierrosta. Lisäksi Veikkaus järjestää erikseen jackpot-kierroksia divisioonafinaaleihin ja raviurheilun suurtapahtumiin.

”Suurtapahtumien kohteet kiinnostavat asiakkaitamme. Divisioonajärjestelmän uudistus on Suomen Hippokselta hyvä päätös, ja tulemme huomioimaan erityisesti divisioonafinaalit Toto-pelien tarjonnassa. Arki-iltoina ajettavien divisioonakarsintojen osalta voidaan myös asettaa tarjolle bonuksia”, Ahjolinna kaavailee.

Pääpelit

Maanantai: Toto4 euron panoksella. Palautusprosentti 75 %. Pelin jatkoa arvioidaan tammikuun ja helmikuun kokemusten perusteella.

Tiistai: Toto5, Takuupotti 100 000 euroa. Potti kasvaa 1000 eurolla kierroksilla, joilla takuupotti ei laukea. Takuupotti voi kasvaa 200 000 euroon saakka.

Keskiviikko: Toto65, Kuuma Keskiviikko. Kunkin kuukauden ensimmäinen keskiviikko on Toto65-jackpotkierros. Lisäksi keskiviikkoisin asetetaan erikseen mainittuina iltoina tarjolle hattutemppujackpot. Hattutemppujackpot kaksinkertaistaa Toto65 pelin 6 oikein -voittoluokan jakosumman, mikäli nimetty kuski voittaa Toto65-pelin kolme osalähtöä

Torstai: Toto5, Takuupotti 100 000 euroa. Potti kasvaa 1000 eurolla kierroksilla, joilla takuupotti ei laukea. Takuupotti voi kasvaa 200 000 euroon saakka.

Perjantai: Toto5, Tuplaus. Jos pelin voitto-osuus on 5 000 – 6 000 euroa, voitto-osuus tuplataan.

Lauantai: Toto75. Jakamattomat Suomen Toto75-pelin voittoluokat jaetaan seuraavalla Toto75-kierroksella, jonka kanssa ei ole päällekkäistä Ruotsin Toto75-pelin jackpot-kierrosta. Lisäksi erikseen jackpot-kierroksia divisioonafinaaleihin ja raviurheilun suurtapahtumiin.

Sunnuntai: Toto4, Takuupotti 50 000 euroa.

Lähde: Veikkauksen tiedote

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi