Wishing Dreams hakee Teivosta suurkilpailuvoittoa, vielä todennäköisesti korvat kiinni. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen
Wishing Dreams hakee Teivosta suurkilpailuvoittoa, vielä todennäköisesti korvat kiinni. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Nopein karsintavoittaja haastajana Tammakriteriumissa – ”Tuntuu, että se on mennyt vielä harppauksen eteenpäin”

Tammakriteriumin finaalissa Wishing Dreams lähtee neljän startin kokemuksella haastamaan kokeneempia kilpasiskojaan.

Juho Ihamuotila pyörittelee mielessään sekä finaaliin taktiikkaa, että tammansa kilpailubalanssia.

”Finaalin taktiikkaa on hirmu vaikea päättää etukäteen, siinä on monta hyvää, rutinoitunutta hevosta ja kunnioitettavia vastustajia. Missään tapauksessa ei lähdetä takki auki, mutta maanantaiaamuna kun ajoin hevosella, niin tuntui, että se on mennyt vielä harppauksen eteenpäin. Sillä on hyvä asenne, eikä se jännitä. Vaikka karsinta oli kova startti, niin se palautui hyvin, on syönyt ja juonut ja ollut treeneissä vieläkin letkeämpi”, Ihamuotila kertoo.

”Mielestäni meillä on kilpailukykyinen hevonen tuohon lähtöön. Ykkösradalta on tosi kiva lähteä ajamaan, kun siitä voi valita mitä tekee. Jos Wishing Dreams on normaali, ja samanlainen auton perässä kuin karsinnassa, niin tottakai me koitetaan vähän lähteä siitä liikkeelle. Sitten sen näkee, että miten kukakin kiihdyttää ja kurvin jälkeen mikä se juoksupaikka on.”

Keulajuoksukin on valmentaja-ohjastajan mielestä mahdollinen, vaikka rutiini onkin vastustajien puolella.

”Tietyllä tapaa pitää kunnioittaa rutinoituneita hevosia ja siinä on tosi mahtavia vastustajia. Mutta en tiedä, oma on kuitenkin tuntunut hyvältä. Se otti karsintalähdön hyvin ja tuntuu, että se on mennyt siitä vain eteenpäin. Täytyy miettiä taktiikkaa sitten kun siipi irtoaa, missä muut menevät ja onko itsellä saumaa ajaa keulasta. Sillai on hieno lähteä, että tuolta paikalta tamma saa joka tapauksessa hyvän sisäratajuoksun, jos vaan lähtee ravia”, Ihamuotila puntaroi. Hän huomauttaa, että uskoo tamman tulevan hyvin myös selästä.

”Wishing Dreams pystyy tekemään aika napakan kirin, jos vaan kaikki menee hyvin. Siinä on hyviä selkiä tarjolla myös. Jos Pekan (Korpi) Magical Princess on normaali, lähtee se eturivistä mielestäni parhaiten. Se pystyy lähtemään todella kovaa, jos sille ladataan kaikki, enkä tiedä pystyykö sille silloin vastaamaan välttämättä kukaan. Ja An-Dorrakin lähtee lujaa, jos sillä on kaikki hyvin. Osalla hevosista taas on tosi vähän startteja, joten niistä on vaikea sanoa, miten ne kehittyvät. Mielenkiintoinen lähtö. Hirmu positiivisin, avoimin mielin me lähdetään sinne mukaan.”

Wishing Dreamsin kilpailubalanssi on vielä harkinnassa. Ihamuotila jutteli ennen karsintaa ottavansa tammalta kengät pois, mikäli se pääsee finaaliin. Nyt ajatukset ovat hiukan muuttuneet.

”Korvat varmaan jäävät vielä kiinni ja tuskin niitä kenkiäkään riisun, mutta viimeisen päätöksen teen paikan päällä. Tamma on ollut niin hyvä nyt, että olisi aika iso riski ruveta kovasti muuttamaan varustusta. Se on kuitenkin vasta toista kertaa auton takana.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi