B.W.Sture kilpailee juhannuksena Nordic Kingissä.
B.W.Sture kilpailee juhannuksena Nordic Kingissä.Kuva: Anu Leppänen

Nordic Kingistä kehkeytymässä superlähtö – taas kaksi kivenkovaa kylmäveristä listalle

Nordic King ajetaan juhannuksena jo kahdeksatta kertaa.

Ruotsalaisen Jan-Olov Perssonin tallista nähdään tänäkin vuonna edustusta juhannuksena Härmässä ajettavassa Nordic Kingissä, kun 11-vuotias B.W.Sture saapuu Powerparkiin. Ruuna sijoittui viime lauantaina Oslossa ajetussa Alm Svartenin muistoajossa kakkoseksi ajalla 20,0. Elitloppet-perjantaina B.W.Sture voitti kylmäveristen Speedracen ajalla 13,8a/600 metriä.

”B.W.Sture on noussut hienoon kuntoon, kuten sen kaksi viimeistä starttia osoittavat. Odotan sen haastavan kärkihevoset Nordic Kingissä ja taistelevan voitosta, jos juoksu onnistuu toivotulla tavalla”, Persson toteaa Nordic Kingin julkaisemassa tiedotteessa.

Kilpailun neljäs kutsu meni Fredrik Franssonin valmentamalle Tekno Jervenille. Lupaavia otteita esittänyt 8-vuotias ori on juossut ennätyksensä 21,6a kahteen otteeseen kuluneen kauden aikana. Siitoskauden ulkopuolella Tekno Jerven valmentautuu Öystein Tjomslandin tallissa.

Kutsun Nordic Kingiin ovat saaneet Grislefaksen G.L., Stumne Fyr, B.W.Sture ja Tekno Jerven. Viimeinen kylmäverisen paikka selviää viimeistään maanantain rata-arvonnassa.

Suomenhevosille kutsuja ei jaeta, sillä ne valitaan kilpailuun suurkilpailukarsinta perusteen mukaan eli valmentajien on ilmoitettava hevosensa lähtöön. Hallitsevan ravikuninkaan Parvelan Retun kauden avausstarttia on saatu vielä odottaa, mutta torstaina valmentaja Petri Laine kertoi Hevosurheilulle hevosen kilpailevan mahdollisesti Nordic Kingissä.

”Mitään estettä Nordic Kingiin osallistumiselle ei ole. Jos kaikki on maanantaina ok, juhannuksena startataan, mutta sinä viikonloppuna on paljon muitakin raveja”, Laine totesi.

Jan-Olov Persson sai Nordic King -kutsun B.W.Sturelle Pekka Lillbackalta.
Jan-Olov Persson sai Nordic King -kutsun B.W.Sturelle Pekka Lillbackalta.Kuva: Emilia Levula
B.W.Sture kilpailee juhannuksena Nordic Kingissä.
Hiitillä käynyt Parvelan Retu lähestyy starttikuntoa – ”Mitään estettä osallistumiselle ei ole”
B.W.Sture kilpailee juhannuksena Nordic Kingissä.
Nordic King kasaantuu pala palalta – "Hänen hevosten osalta Härmään lähtöä ratkaisee"

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi