Kymi Grand Prixin sankarit: Ce Bello Romain, Sylvain Dupont ja Anthony Barrier. Kuva: Anu Leppänen.
Kymi Grand Prixin sankarit: Ce Bello Romain, Sylvain Dupont ja Anthony Barrier. Kuva: Anu Leppänen.

Nukkumisesta nauttiva Ce Bello Romain Kymi GP:n tirheä ykkönen

Ranskalaisruuna Ce Bello Romain vei voiton kansainvälisessä Kymi Grand Prixissä lauantaina Kouvolassa. Suosikki Delia du Pommereux sai taipua maanmiehelleen.

Lauantaina 24. kertaa ajettu kisa käynnistyi suomalaisväritteisesti, kun Next Direction ja Iikka Nurmonen latasivat johtoon ohi Aetos Kronoksen ja myös MAS Champ avasi ripeästi.

Pitkään mentiin Next Directionin johdossa, vaikka jo toisen kaarteen alussa ranskalaistähdet tekivät siirtonsa toisen radan letkasta. Ensin suosikki Delia du Pommereux iski 1400 metriä ennen maalia viidennestä ulkoparista, mutta sen eteen ehti Ce Bello Romain, joka lähti kirikierrokselle Next Directionin kupeella.

Kovaksi kirihevoseksi tiedetty tamma Delia du Pommereux ohitti takasuoralle mentäessä Ce Bello Romainin ja iski Next Directionin kimppuun. Pian johtavan takana matkannut Aetos Kronos laukkasi.

Loppukaarteeseen mentäessä Next Directionin kiuas oli viilennyt, ja Delia du Pommereux sekä Ce Bello Romain erkanivat voittotaistoon. Anthony Barrier kiritti Ce Bello Romainin hevosenmitalla ohi kaarrejuoksusta voittajaa kehnommin suoriutuneen suosikkitamman. Timo Nurmoksen valmentama Seismic Wave/Hannu Torvinen nousi hyvin kolmanneksi.

2100 metrin voittotulos 11,6a on kisahistorian kolmanneksi nopein, ja jää kuusi kymmenystä Carabinierin kisaennätyksestä.

Ajaja Anthony Barrier totesi voittajaseremonioissa kovasta voittokamppailusta ranskalaistähtien kesken, ettei tappiokaan Delia du Pommereuxille olisi jäänyt kaivelemaan.

”Näin, että Delialla oli silmälaput vetämättä ja vaikka mitä, eikä häviäminen sille olisi ollut häpeä. Mutta hevonen vaan voitti”, Barrier kertoi Brita Flanderin tulkkaamana.

Kouvolan tuomaristo muistutti Barrieria, missä rajoissa Suomessa ajetaan kilpaa. Hän sai ajovitsan sääntöjen vastaisesta käytöstä 2 000 euron sakon sekä ajokiellon ajalle 10.-14.7.

Ce Bello Romainin omistaa Ecurie S.G. Dupont ja Sylvain Dupont valmentaa.

”Se on myöhäiskehitteinen hevonen, sille ei ole selityksiä. Joskus käy näin, nämä ovat hevosia, ja se on se, mikä tekee tästä urheilusta niin kauniin”, Dupont filosofoi.

Ratahaastattelija Juha Jokinen tenttasi Dupontia luonnehtimaan myös 100 000 euroa kertalaakista tienanneen hevosen persoonaa.

”Tämä on hauska hevonen”, Dupont vastasi. ”Suurimman osan ajasta tämä nukkuu. Kun sitä pitäisi valmentaa, tämä nukkuu. Kun se tulee kisoihin, niin että on ravit, sitten se herää.”

Suomalaishevosista parhaaseen sijoitukseen Kymi GP:ssä ylsi viidenneksi sijoittunut Next Direction.

Toto75-kierroksen muihin vaiheisiin pääset tutustumaan tästä.

Lue lisää Hevosurheilun keskiviikon 23.6. kaksoisnumerosta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi