Tapio Mäki-Tulokkaan tallista saapuu Junnustartti-karsintaan kaksin kappalein kaksivuotiaita.
Tapio Mäki-Tulokkaan tallista saapuu Junnustartti-karsintaan kaksin kappalein kaksivuotiaita.Kuva: Jarno Unkuri

Nuoret mielenkiinnon kohteena Jokimaalla

Torstai-iltana ravataan Lahden Jokimaalla. Luvassa on paljon nuorta energiaa.

Jokimaan raveissa monen mielenkiinto kohdistuu nuoriin hevosiin. 3-vuotiaille lämminverisille rajattuja lähtöjä on peräti kaksi, kun rata päätyi jakamaan nuorten sarjan kahdeksi eri lähdöksi.

”Se oli helppo päätös”, Jokimaan kilpailusihteeri Petri Virtanen vakuuttaa. ”Meillä oli alkuvuodelta säästynyt palkintorahoja, ei koronatauon takia, vaan oli jäänyt budjetoitua vähemmän palkintorahoja. Se tietysti mahdollisti tällaisen ratkaisun. Kyllähän varsoille täytyy tarjota kilpailumahdollisuuksia.”

Kokonaisuudessaan Virtanen on tyytyväinen illan urheilulliseen tasoon. Etenkin ilmoitettujen hevosten määrä ilahdutti kilpailusihteeriä.

”180 hevosta ilmoitettiin kaikkiaan mukaan. Se on yleensä merkki siitä, että tulee melko tasokkaita lähtöjä. Tietysti suurimmat tähdet puuttuvat, mutta muuten taso on mielestäni ihan hyvä.”

Nuorten sarjan lisäksi ohjelmassa on vuoden ensimmäinen kaksivuotiaille rajattu lähtö. Virtasen vinkki kolmantena lähtönä juostavaan Junnustartti-karsintaan on Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Zolatine, mutta mitä treenari itse on mieltä sen mahdollisuuksista?

”Se on ihan asiallinen aloittelija, mutta vaikea sanoa menestyksestä, kun kyseessä on ensimmäinen startti”, Mäki-Tulokas pyörittelee. ”Positiivisin mielin lähdetään. Zolatine meni koelähdössä hyvin ja lopetti reippaasti. Ainahan nämä varsat ovat pieniä arvoituksia, kun rutiinia ei ole.”

Mäki-Tulokkaan kaksivuotiaista kilpauransa avaa myös ykkösradalta kiihdyttävä Aura River.

”Se olisi ilman laukkaa mennyt koelähdössä varmasti samoja vauhteja kuin Zolatine”, treenari kertoo. ”Sen pitäisi myös olla ihan asiallinen. Molemmilla on vielä hyvät lähtöpaikat, niin pitäisi ehjillä juoksuilla saada hyvät reissutkin. Samoja treenejä molemmat ovat menneet hyvin, siinä mielessä niiden pitäisi olla aika samalla viivalla.”

Valmentaja sanoo itsekin odottavansa suurella mielenkiinnolla tallin nuoren kaksikon edesottamuksia.

”Mielenkiintoista on myös, että ei tunne vastustajia lainkaan, kun kaikki starttaavat ensimmäistä kertaa.”

Mäki-Tulokkaan vanhemmista kilpahevosista torstaina starttaavat Real Red ja Carbon Crystal.

”Ensin mainitulla on kurja lähtöpaikka”, valmentaja harmittelee. ”Se on kuitenkin hyvässä kunnossa, mutta hankala tuolta lähtöradalta on pärjätä. Toivottavasti kuitenkin jotain rahaa saisimme sen kanssa.”

Carbon Crystal kiihdyttää omassa lähdössään kuutosradalta.

”Silläkin on paikka vähän ulkona, ja sisäpuolella on pari hyvää hevosta. Se on parantanut viime aikoina koko ajan. Se ei ole alussa ollut kaikkein nopein, joten keulaan tuskin pääsee, mutta toivottavasti saisi juoksun kärjen tuntumassa. Carbon Crystal juoksee vielä tämän lähdön, sitten alamme valmistautua Tammaderbyn karsintoihin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi