Iida Lanton ohjastajanuran tähänastinen tähtihetki osui Turun vuoden 2018 montén Pohjoismaiden mestaruuteen, jonka hån voitti Buck Bokolla.
Iida Lanton ohjastajanuran tähänastinen tähtihetki osui Turun vuoden 2018 montén Pohjoismaiden mestaruuteen, jonka hån voitti Buck Bokolla.Kuva: Roosa Lindholm

Nuori sairaanhoitaja yhdistää kolmivuorotyön ja ravit – tänään Radio Suomessa ja Bodenissa

Radio Suomen Sunnuntaivieraana tavataan 16. toukokuuta torniolainen Iida Lantto, 24. Nauhoitettu lähetys alkaa kello 16.30 ja tulee samoihin aikoihin kuultavaksi Yle Areenaan.

Iida Lanton alkuvuosi ravivalmentajana on ollut niin menestyksekäs, että harva arvaisi hevosten olevan hänelle vain sivutyö. Varsinainen toimeentulo tulee sairaanhoitajan kolmivuorotyöstä.

”Hyvä suunnittelu ja hyvät apujoukot”, Lantto nimeää tekijöiksi, joiden avulla vaativien töiden yhdistäminen onnistuu.

”Ja menestys tietysti palkitsee. Ei tätä muuten jaksaisi, kun on kilpailuhenkinenkin.”

Täyspäiväiseksi ravivalmentajaksi heittäytyminen ei kuitenkaan ole toistaiseksi Iida Lanton suunnitelmissa.

”1-2 vierasta hevosta mahtuisi vielä kyllä talliin, mutta ennemmin se menee jossain vaiheessa toisin päin, että hevosista tulee harrastus”, hän naurahtaa.

Fyysisesti Iida Lantto ei ole tänään radiossa vaan – kuinkas muutenkaan – Bodenin raveissa kolmen hevosen kanssa: Forasteron, Delanteron ja Aristonin.

”Kaikilla yritetään pärjätä, mutta Forastero on ollut näistä suoritusvarmin. Ariston on kyvykäs, mutta ailahtelee”, Lantto kommentoi odotuksiaan.

Bodenin sunnuntaina puoliltapäivin alkaneet ravit ovat nähtävissä Veikkauksen TotoTV:ssä. Iida Lanton valmennettavat juoksevat lähdöissä 6, 8 ja 10.

Toto-kohteisiin:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi