Hallitukseen ehdolla olivat Esa Nuottivaara, Hannu Nivola, Irene Kelloniemi, Mervi Roiha-Härkönen ja Timo Korvenheimo.
Hallitukseen ehdolla olivat Esa Nuottivaara, Hannu Nivola, Irene Kelloniemi, Mervi Roiha-Härkönen ja Timo Korvenheimo.Kuva: Johanna Heinonen

Näin kävi Hippoksen hallitusvaalissa – Esa Nuottivaaralle isoin äänisaalis

Hippoksen valtuuskunta on koolla syyskokouksessa Vermossa. Kokouksen yhtenä tärkeänä osana käytiin hallitusvaalit.

Hippoksen hallitukseen valittiin kaudelle 2023–2024 Esa Nuottivaara, Hannu Nivola ja Irene Kelloniemi. Heidän lisäkseen hallituksessa jatkavat Tiina Kuosmanen, Matti Mahlamäki ja Harri Voutilainen.

Isoimman äänisaaliin keräsi Esa Nuottivaara, 28 ääntä. Hannu Nivola sai 23 ääntä ja Irene Kelloniemi 16 ääntä. Valitsematta jäivät Timo Korvenheimo 14 äänellä ja Mervi Roiha-Härkönen 11 äänellä.

Ennen hallitusvaaleja valittiin Hippoksen puheenjohtaja. Antti Lehtisalo palaa Hippoksen puheenjohtajaksi. Juttu jatkuu linkin jälkeen.

Hallitukseen ehdolla olivat Esa Nuottivaara, Hannu Nivola, Irene Kelloniemi, Mervi Roiha-Härkönen ja Timo Korvenheimo.
Suomen Hippoksen puheenjohtaja valittiin selvällä äänten enemmistöllä

Ennen puheenjohtaja- ja hallitusvaaleja valtuuskunta päätti puheenjohtajaksi ehdolla olleen Juha Lyyskin ja hallitusehdokas Hannu Nivolan vaalikelpoisuudesta. Molemmat ovat vaikuttaneet hallituksessa jo vuonna 2018, kun voimaan astuivat Hippoksen nykyiset säännöt, joissa peräkkäisten hallituskausien määrä rajattiin kolmeen. Valtuuskunnalle oli etukäteen pyydetty lausunto ehdokkaiden vaalikelpoisuudesta Heikki Halilalta, joka on siviilioikeuden professori (emeritus) Helsingin yliopistosta. Halila esitti näkemyksenään, että ehdokkaat eivät olisi vaalikelpoisia.

Valtuuskunta kuitenkin kannatti hallituksen esitystä, jonka mukaan molemmat ovat vasta toisella kaudellaan, ja saavat siis olla ehdolla vielä yhdelle kaudelle. Näin ollen sekä puheenjohtaja- että hallitusvaalit käytiin alkuperäisten ehdokkaiden kesken.

Esa Nuottivaara, Hannu Nivola ja Irene Kelloniemi keräsivät eniten ääniä hallituksen jäsenäänestyksessä.
Esa Nuottivaara, Hannu Nivola ja Irene Kelloniemi keräsivät eniten ääniä hallituksen jäsenäänestyksessä.Kuva: Tero-Mikko Talaslahti
Hallitukseen ehdolla olivat Esa Nuottivaara, Hannu Nivola, Irene Kelloniemi, Mervi Roiha-Härkönen ja Timo Korvenheimo.
Hippoksen hallitusvalinnat puhuttavat etukäteen – valtuuskunta joutuu tuomioistuimen rooliin

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi