Odd Heraklesista Nordic King - Grainfield Aiden lämminveristen mailin ykkönen
Odd Herakles kävi jälleen tuiman taiston H.V. Tuurin kanssa.Kuva: Roosa Lindholm

Odd Heraklesista Nordic King - Grainfield Aiden lämminveristen mailin ykkönen

Nordic King päättyi norjalaisjuhliin Odd Heraklesin jyrätessä toiselta ilman vetoapua voittajaksi. Voittoaika mailille oli hieno 19,4. Grainfield Aiden oli puolestaan lämminveristen päälähdössä paras voittotuloksellaan 11,2.

H.V. Tuuri oli alussa odotetusti nopein edeten keulapaikalle tuulenhalkojaksi. Takarivistä hyvin matkaan päässyt Odd Herakles eteni jo ensimmäisessä kaarteessa johtohevosen rinnalle. Avauspuolikkaan väliajaksi kirjattiin 18,5. Vauhti pysyi koko matkan reippaana, sillä kierroksenkin väliajaksi kellotettiin 20,5. Loppusuoran kamppailu oli tasainen kahden ennakkosuosikin kesken, mutta Mats E. Djusen ajama Odd Herakles puristi 19-vauhtisessa lopetuksessa niukasti edelle Iikka Nurmosen ohjastamasta H.V. Tuurista.

”Eturivin kahden poisjäännin myötä oli helppoa päästä etenemään toiselle ilman vetoapua”, Djuse kommentoi radan voittajahaastattelussa.

”Hevonen on ihan valtavan hieno”, hän kuvaili Odd Heraklesia.

50 000 euron ykköspalkinnon myötä 11-vuotiaan oriin voittosumma nousee jo yli 960 000 euroon.

15-vuoden ikään varttunut ikinuori Camri oli lähdössä hyvä kolmas.

Paluu parrasvaloihin.

Lämminveristen päivän ykköslähtönä ravatussa mailin kisassa kamppailtiin 20 000 euron ensipalkinnosta. Lähdön vähiten tienanneena matkaan lähtenyt Mark More veti keulapaikalla lähtöä reippaalla tempolla, sillä avaustuhannen väliajaksi kirjattiin 10,6. 4. ulkoa voittoisan kirin esittänyt Grainfield Aiden sai vielä loppusuoralla hyvän haasteen nappireissun keulahevosen kannassa juosseelta Titolta, mutta ei päästänyt tätä ohitseen.

”Oli ennakkoon sellainen tunne, että tänään me voitetaan”, Hannu Korpi kertoi radan voittajahaastattelussa.

Grainfield Aidenin omistaa Marjo-Kristiina Nieminen yhdessä Fire-tallin kanssa, joka oli hevosensa voitosta luonnollisesti onnellinen.

”Esitys oli tänään kyllä aivan loistava. Nyt siinä oli mukana sitä vanhaa kunnon ’Aideniä’, joka tulee viimeset viisisataa metriä jyräten.”

”En tänään kyllä ihan voittoa odottanut, mutta uskoin, että se pystyy tuossa ainakin jotenkin menestymään”, Nieminen kertoi.

Valmistautuminen Grainfield Aidenillä tähän lähtöön oli onnistunut hyvin helteistä huolimatta.

”Sitä on nyt tämä viikko uitettu ja se oli varikolla nyt sellainen käytökseltään, millainen on normaalisti, kun tekee hyvät juoksut.”

Kolmannessa kohteessa nähtiin dramatiikkaa, kun Hannu Torvisen ohjastama Lake’s Action oli jo matkalla kohti ylivoimavoittoa, mutta hylättiin radalta poistumisesta kierrettyään sisäradan reunustolpan väärältä puolelta. Näin ollen ykköseksi nousi toisena maalilinjan ylittänyt Quick Vald.

Hannu Torvisen ohjastama ja Petri Laineen valmentama Parvelan Retu jyräsi odotetusti voittajaksi uudella 3100 metrin voltin Suomen ennätystuloksella 24,9.

Kierroksen suurin yllätys nähtiin viidennessä kohteessa, kun Aleksi Kytölän valmentama La Cerise kiri hyvän selkäjuoksun päätteeksi ykköseksi Jukka Torvisen ajamana.

Main Stage otti voittonsa vakuuttavasti johtavan rinnalta. Voitto oli Antti Ojanperän valmentamalle oriille jo sen uran kahdestoista.

Hissun Feeniks ei välittänyt lisämetreistä kiertäessään takajoukoista pitkän kirin päätteeksi ykköseksi Tuomas Pakkasen ohjastamana. Timo Väisäsen valmentaman 7-vuotiaan oriin voittotulos oli sen uusi hieno ennätys 24,7.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi